The Blue Factor
Sluiten

Zakelijke lening zonder BKR en jaarcijfers

Hoe prettig is het als je als ondernemer extra financiële speelruimte hebt zonder gedoe. Zonder dat je jouw jaarcijfers hoeft te overleggen en zonder BKR-toetsing en – registratie. Die mogelijkheid is er. Factoring of debiteurenfinanciering is een bijzondere vorm van zakelijk krediet. Bij factoring zijn jouw jaarcijfers niet van belang. Daarnaast volgt er geen BKR-toetsing én geen BKR-registratie. Met factoring via The Blue Factor heb je binnen 24 uur geld op je rekening omdat je jouw factuur aan ons verkoopt. Ontdek snel wat de voordelen zijn van zakelijk lenen zonder gedoe.

Waarom zakelijke lening zonder bkr

Wie in Nederland geld leent, staat al snel geregistreerd bij Stichting BKR (Bureau Krediet Registratie). Als particulier al vanaf € 250,- en als ondernemer vanaf € 1.000,- als je hoofdelijk aansprakelijk bent. Wil je als ondernemer geld lenen, dan is de geldschieter verplicht om een BKR-toetsing te doen. En afhankelijk van de uitkomst van de toetsing kun je wel of geen zakelijk krediet afsluiten. Nadat je het krediet verkregen hebt, sta je geregistreerd en dat kan weer van invloed zijn op toekomstige financieringsaanvragen. Zeker als je weleens aflossingsproblemen hebt. Op www.BKR.nl kun je jouw persoonlijke BKR-gegevens opvragen. Liever wil je natuurlijk zo min mogelijk BKR-registraties hebben. Ook na aflossing van een zakelijke lening blijft je registratie namelijk nog 5 jaar staan.

Met factoring binnen 24 uur geld op je rekening

Als je ervoor kiest om aan zakelijk krediet te komen buitenom de bank, heb je nog een aantal andere mogelijkheden van alternatieve financiering. Factoring of debiteurenfinanciering is echter verreweg de handigste en voordeligste manier om als ondernemer snel geld op je rekening te hebben. Vaak al binnen 24 uur. Daarbij is het ook nog eens je eigen geld. Je hebt dat alleen supersnel, omdat je de betalingstermijn omzeilt. De factoringmaatschappij int de factuur bij jouw debiteur en draagt ook het risico dat de factuur niet betaald wordt. Jij hebt je geld echter direct in handen en kunt daarmee je liquiditeit optimaal houden. Zonder dat je rente betaalt of een lening moet aflossen met de bijbehorende stress van dien.

Snel zakelijk krediet zonder gedoe

Verkoop je jouw facturen aan The Blue Factor? Dan hoef je geen rekening meer te houden met jouw betalingstermijn. Of die nu 30 of 90 dagen is, jij beschikt binnen 24 uur over het factuurbedrag. Jouw resultaten en jaarcijfers zijn voor ons niet van belang. Evenals jouw BKR-status. Wel zijn we geïnteresseerd in de kredietwaardigheid van jouw klanten of opdrachtgevers dus die checken wij voor je. Zo weet jij ook gelijk of je met betrouwbare partijen zaken doet.  Dat deel van het debiteurenbeheer nemen wij al van je over, evenals het risico dat jouw klant niet betaalt.

De voordelen van factoring

Naast het feit dat je buitenom het BKR en inzicht in jouw financiële resultaten direct geld beschikbaar hebt, zijn er natuurlijk nog meer voordelen van factoring of debiteurenfinanciering.

 • Wij regelen jouw debiteurenbeheer
  We doen de kredietwaardigheidscheck van jouw klant, bellen na en sturen betalingsherinneringen. Lekker makkelijk, als jij je om deze werkzaamheden geen zorgen meer hoeft te maken!
 • Geen risico meer op wanbetaling
  Het risico op wanbetaling is voor ons. Jij ontvangt het geld op je rekening en het blijft van jou. Ook als een klant of opdrachtgever niet aan ons betaalt. Ook de eventueel bijkomende kosten van wanbetaling komen voor onze rekening.
 • Flexibiliteit
  Jij bepaalt voor welke klanten je factoring inzet en per klant kun je ook nog kiezen welke facturen je verkoopt. Ongeacht het factuurbedrag of de betalingstermijn. Starten en stoppen wanneer je wilt. Of eenmalig uitproberen? Zelfs dat kan.
 • Ideaal voor starters
  Heb je nog maar net een bedrijf? Dan kun je iedere eurocent goed gebruiken. Hoe sneller het binnenkomt, hoe beter. Plus: je hoeft ons geen financiële resultaten te overleggen. Hoeveel geld jij op het moment van je factoringaanvraag in kas hebt, is niet van belang.
 • Betaling per factuur
  Geen factoring? Dan ook geen kosten.
 • Optimale liquiditeit
  Omdat je altijd direct het factuurbedrag ontvangt, zijn jouw liquiditeit en cashflow optimaal.

Ook profiteren van de voordelen van factoring?

Neem snel contact met ons op als je wilt weten wat de voordelen voor jou als zzp’er of mkb’er zijn. Je kunt al heel snel klant zijn. En vanaf dat moment is het risico van niet-betalende debiteuren in elk geval verleden tijd. Liever zelf teruggebeld worden? Ook dat kan. Laat een terugbelverzoek achter en wij nemen nog dezelfde dag contact met jou op.