The Blue Factor
Sluiten

Doe de Quickscan

Ontdek welke factoring voor jou geschikt is

American factoring

“Laagdrempelige en flexibele financiering”

American factoring

American factoring is misschien de bekendste vorm van factoring in Nederland en is vooral geschikt voor zzp’ers en mkb’ers. Dat komt doordat er geen minimale omzeteisen worden gesteld om te kunnen samenwerken. Ook kleine ondernemers of starters komen dus in aanmerking voor American factoring.

American factoring is het meest flexibele soort factoring. Je bepaalt namelijk zelf welke facturen je precies verkoopt aan de factoringmaatschappij. Het is ook niet verplicht om álle facturen van een debiteur weg te zetten bij de factoringmaatschappij. En vaak geldt: geen factuur verstuurd betekent geen kosten gemaakt. Daartegenover staat wel dat een factoringmaatschappij het recht heeft om facturen te weigeren. Bijvoorbeeld als de debiteur in kwestie niet met vlag en wimpel door de kredietcheck heen komt. De kredietwaardigheid van de klanten waarvan je de facturen wilt verkopen, moet namelijk wel op zijn minst acceptabel zijn als je met American factoring wilt beginnen.

Je kunt meestal snel beginnen met American factoring. Vaak kun je morgen al je eerste facturen via factoring laten uitbetalen! Tegelijkertijd zit je niet vast aan een contract met een vooraf vastgestelde termijn. Dat maakt American factoring zo laagdrempelig en flexibel. Ideaal voor de ondernemer die zo nu en dan meer financiële ademruimte nodig heeft dan het normale facturatieproces kan bieden. Het debiteurenbeheer en -risico worden niet altijd ook overgenomen door de factoringmaatschappij. Gelukkig doen we dat bij The Blue Factor wel.

Wat zijn de kosten voor American factoring? Dat verschilt per factoringbedrijf. Ook is het afhankelijk van de omstandigheden bij jou, zoals de betaaltermijn die je aanhoudt, jouw jaaromzet en de kredietwaardigheid van je opdrachtgevers. Bij The Blue Factor rekenen we 2 tot 5% van het factuurbedrag aan kosten.

Ook de uitbetaling van het factuurbedrag is afhankelijk van de factoringmaatschappij waarmee je in zee gaat. Vaak krijg je 90 tot 98% van het factuurbedrag direct uitbetaald. Bij The Blue Factor zelfs 100%!

Meer over American factoring

Traditionele factoring

“Voordelige samenwerking voor de lange termijn”

Traditionele factoring

Traditionele factoring: het soort factoring waar het allemaal mee begon en bij uitstek geschikt voor grotere (corporate) bedrijven met een jaaromzet die in de miljoenen loopt. Een contract voor traditionele factoring is doorgaans maatwerk en voor de lange termijn, denk aan een paar jaar. Ook moet het bedrijf aan bepaalde minimum omzeteisen voldoen, een minimum aantal jaar bestaan en een goede reputatie hebben op het gebied van financieel beleid.

Het werkt als volgt: je krijgt eigenlijk een doorlopend krediet van de geldverstrekker op basis van het totaal wat je op dit moment aan debiteuren uit hebt staan. Het voorschot dat je uitgekeerd krijgt, is meestal maximaal 85%. De rest van het bedrag wordt pas beschikbaar gesteld nadat de factuur daadwerkelijk is betaald.

Bij traditionele factoring word je verplicht om je volledige debiteurenbestand over te dragen aan de factoringmaatschappij of geldverstrekker. Je moet dus elke factuur verkopen. Aan de andere kant blijft het debiteurenbeheer én het debiteurenrisico vaak wel bij jou zelf liggen. Het is en blijft dus je eigen verantwoordelijkheid om die facturen betaald te krijgen.

Omdat je al je debiteuren overdraagt, moeten ze allemaal door de kredietcheck heen komen. Maar daar krijg je wel relatief lage kosten voor terug: maximaal 1,5% van je jaaromzet, maar meestal minder dan 1%.

Reverse factoring

“Geef jezelf meer tijd om te betalen”

Reverse factoring

De naam zegt het al: reverse factoring werkt eigenlijk de andere kant op. De factoringmaatschappij is dan geen klant van de factuurverstuurder, maar van de debiteur. Je gebruikt factoring hierbij niet om je geld eerder binnen te krijgen, maar om je eigen betalingsverplichtingen ‘uit te stellen’. Het kan verschillen wie de opdracht tot reverse factoring geeft aan het factorbedrijf: die partij is dan verantwoordelijk voor de betaling van de factoringkosten. Deze soort factoring is alleen mogelijk met instemming van de debiteur.

Heb jij facturen die je moet betalen, maar wil je langer de tijd hebben om ze te voldoen dan de betaaltermijn toelaat? Dan is reverse factoring geschikt voor jou. Het factoringbedrijf betaalt het factuurbedrag dan direct uit aan de crediteur (bijvoorbeeld een leverancier of zzp’er) en verleent jou een langere betaaltermijn. Jij als debiteur hebt de factuur al goedgekeurd, waardoor de kans op wanbetaling beperkt is.

Je kunt ook openstaande facturen hebben waarvan een debiteur verzoekt dat je ze verkoopt aan een factoringmaatschappij. Dat is voor beide partijen vaak beter: jij als crediteur hebt sneller je geld binnen, de debiteur krijgt meer tijd om te betalen.

Er zitten wel wat eisen aan reverse factoring. Ten eerste ga je vaak een samenwerking voor de langere termijn aan. Ook zijn de eisen voor kredietwaardigheid hoog: de kans op wanbetaling wordt zo veel mogelijk geminimaliseerd. Wel zijn de kosten wat gunstiger dan American factoring, namelijk rond de 3 à 4% van het factuurbedrag. Dat komt doordat er minder kans op wanbetaling is, omdat de debiteur meewerkt aan het factoringproces.

Doe de Quickscan

Ontdek welke factoring voor jou geschikt is

Factoring bij the blue factor

Maximale flexibiliteit, 100% uitbetaald

Bij The Blue Factor kun je terecht voor eerlijke American factoring. Daarmee garanderen we namelijk maximale flexibiliteit voor jou als ondernemer. Wat ons uniek maakt, is het feit dat wij binnen 24 uur 100% van het factuurbedrag aan je uitbetalen. Hoe doen we dat? Dat leggen we je graag uit in een persoonlijk kennismakingsgesprek!

Als je voor factoring bij The Blue Factor kiest, geniet je van deze voordelen:

  • Optimale liquiditeit;
  • Je bent binnen 24 uur klant;
  • Starten en stoppen wanneer jij dat wilt;
  • Geen factuur verstuurd? Geen kosten gemaakt;
  • Je facturen worden 100% voorgefinancierd;
  • Kies zelf welke facturen je aan ons overdraagt;
  • Altijd professioneel debiteurenbeheer.

Klaar voor optimale liquiditeit en een flexibele soort factoring? Dan zit je bij The Blue Factor goed. Wij helpen je graag met eerlijke debiteurenfinanciering die bij jou past. Zoals het hoort.

Q&A

Vraag en antwoord

Wat is factoring?

Factoring is een financiële dienst waarbij een bedrijf haar facturen verkoopt aan een factoringbedrijf in ruil voor directe financiering.

Hoe werkt factoring?

Het bedrijf levert goederen of diensten aan haar klanten en stuurt vervolgens de facturen naar het factoringbedrijf. Het factoringbedrijf betaalt het bedrijf onmiddellijk een percentage van de waarde van de factuur en neemt het risico en de verantwoordelijkheid voor het innen van de betaling over.

Welke soorten factoring zijn er?

Er zijn verschillende soorten factoring. De meest voorkomende vormen zijn: traditionele factoring, American factoring en reverse factoring.

Recensies

wat onze klanten over ons zeggen

10
10
"

Beste medewerkers van The Blue Factor,

Ik kan jullie zeggen dat ik uitermate tevreden ben over The Blue Factor! Mijn facturen worden altijd met de grootste zorg en volgens afspraak afgehandeld. Werkelijk TOP! Voor mijn opdrachtgever was de afhandeling via factoring geen enkel probleem, ze hebben juist als zeer prettig werken ervaren. Daarom zal ik factoring bij The Blue Factor bij een ieder aanbevelen!! Ik wil jullie als team hiervoor hartelijk danken.

Met vriendelijke groet, Henk Wijnne

"
Henk Wijnne Wijnne Techniek & Advies
9,5
10
"

Factoring bij The Blue Factor geeft veel rust, zodat ik me bezig kan houden met mijn eigen werk. De zekerheid dat je financiële zaken op de achtergrond keurig geregeld worden, is een enorme meerwaarde! Ik zou het iedere ondernemer, die zich wil kunnen focussen op zijn business, zeker aanraden!

"
Jannes Evegroen
9
10
"

We krijgen regelmatig leuke reacties omtrent jullie vlotte afhandeling, tevredenheidsbelletjes, ect. naar onze klanten. Helemaal des MisterSales! Dank daarvoor allemaal daarin het Zeeuwse!

"
Jan Pieter Vreeken Mister Sales
9,5
10
"

Als je niet op je geld wil wachten en verlost wil zijn van de administratieve rompslomp, is factoring een geweldige optie!

"
Erika Quakernaat
9
10
"

Als de zorg je zorg is, draag je geldzorgen dan aan The Blue Factor over!

"
Mohammed Belaachir
9,5
10
"

Wij hebben The Blue Factor ingeschakeld voor factoring van één grote klant. The Blue Factor heeft super snel geschakeld. Er stond een groot bedrag open bij deze klant en na wat administratieve handelingen ontvingen wij 2 dagen later dit volledige bedrag op onze rekening. Hierna kregen wij al onze facturen de dag na de werkzaamheden uitgekeerd. Onze liquiditeit is gelijk verbeterd en sindsdien loopt het goed gesmeerd.  The Blue Factor regelt het allemaal keurig. Heel blij mee!

"
Autospecialist uit De Meern
10
10
"

Zonder The Blue Factor had ik mijn huidige project nooit aan kunnen nemen, maar door factoring kan ik het project uitvoeren én mijn personeel snel betalen. Op deze manier kan ik de groei van mijn bedrijf financieren!

"
Ondernemer interieurinrichting