The Blue Factor
Sluiten

Wat is voorfinanciering en hoe vraag je het aan?

Voorfinanciering is een financiering die vooruit loopt op de definitieve betaling van de uitstaande factuur. Factoringmaatschappijen bemiddelen tussen jou als ondernemer en de klant waar jij nog geld van krijgt. Als je de aanvraag voor voorfinanciering uitzet bij The Blue Factor, staat het geld binnen 24 uur op je zakelijke rekening. Dat gaat dus allemaal heel snel en eenvoudig.

Wanneer vraag je voorfinanciering aan?

De gemiddelde betalingstermijn voor Nederlandse bedrijven ligt rond de 30 dagen. Sommige klanten betalen helaas zelfs later en dit kan problemen met je cashflow veroorzaken. Als je dit probleem met meerdere debiteuren ervaart, belemmert het zelfs de groei van je onderneming. Als ondernemer zie je je werkkapitaal alsmaar krimpen.

Kun jij vanwege het kleine werkkapitaal geen vaste lasten meer betalen of waardevolle investeringen doen? Dan is voorfinanciering zeker een optie om te overwegen. In het verleden gebruiken voornamelijk grote bedrijven hiervan gebruik. Tegenwoordig is voorfinanciering ook zeker interessant voor mkb-bedrijven of zzp’ers.

Voorfinanciering is dus voor iedereen die niet te lang wil wachten op een betaling van een openstaande rekening. Factoring bezorgt elk bedrijf een stabiele en gezonde cashflow.

Voordelen van voorfinanciering

Voorfinanciering 一 ofwel factoring 一 heeft meerdere voordelen. Welke dat zijn, geven we hieronder in een overzicht:

  • betaling van de factuur volgt binnen 24 uur;
  • als factoringmaatschappij nemen wij het debiteurenbeheer voor jou uit handen. Je hoeft niet zelf een klant te bellen of een betalingsherinnering te sturen;
  • wij checken de financiële status van de klant;
  • je bepaalt zelf of je een aantal facturen laat voorfinancieren of dat je je hele debiteurenbestand overdraagt.

Nadelen van voorfinanciering

Dit zijn de nadelen van voorfinanciering:

  • aan de dienstverlening zijn kosten verbonden. Wij vragen een percentage aan rente van het factuurbedrag om jouw klant te laten betalen;
  • je geeft financiële informatie uit handen aan een extern bedrijf. Niet elke ondernemer vindt dit prettig.

Als je met The Blue Factor in zee gaat, is het laatstgenoemde nadeel geen belemmering. Wij behandelen de gegevens van onze klanten in alle vertrouwen.

Hoe doe je de aanvraag voor de voorfinanciering?

De aanvraag voor voorfinanciering gaat via The Blue Factor snel en simpel. Maak de factuur zoals je dat altijd doet. Stuur die in een e-mail naar de klant met The Blue Factor in de cc. In de e-mail vermeld je de boodschap dat wij als extern bedrijf het debiteurenbeheer van jou overnemen.

The Blue Factor stort het geld binnen 24 uur op je rekening en verder regelen wij de financiële afwikkeling met de klant. Dit geldt dus ook voor het versturen van herinneringen en een check van het faillissementsrisico.

Hoe krijg je facturen sneller betaald?

Als ondernemer kun je er zelf ook voor zorgen dat de klant sneller zijn betalingsverplichting nakomt. Als eerste is de lay-out van je factuur belangrijk. Check goed of alle gegevens erop staan, voordat de factuur de deur uitgaat. Vraag desnoods om een ontvangstbevestiging via de mail.

Kijk regelmatig in je boekhouding of alle facturen (op tijd) zijn betaald. Stuur een herinnering of bel de klant na als er geen betaling is voor de verlopen termijn. Andere ondernemers verkorten hun betalingstermijn naar bijvoorbeeld 14 in plaats van 30 dagen. Zo zorg je ervoor dat je werkkapitaal weer eerder op peil is.

Klant worden bij The Blue Factor

Heb je toch behoefte aan factoring voor snelle betaling van de facturen? The Blue Factor staat je hier graag in bij. Stuur een bericht via het contactformulier of e-mail naar info@thebluefactor.nl. Bellen kan via ons telefoonnummer 010-2355108.