The Blue Factor
Sluiten

Waarom factoring mkb?

“Nooit meer wachten op je geld”

Waarom factoring mkb?

Geldzorgen zijn jou als ondernemer vast niet onbekend. Facturen worden niet op tijd betaald door je klanten, waardoor je niet genoeg liquide middelen tot je beschikking hebt om te investeren in je onderneming. Of de grootste nachtmerrie: je moet gaan lenen, omdat je anders je werknemers niet van salaris kan voorzien. Dat geeft stress én zadelt je op met schulden.

Misschien is jouw bedrijf actief in een sector met grote seizoenschommelingen. Aan het begin van het seizoen zijn je reserves op, maar dat is tegelijkertijd ook het moment waarop je een betrouwbare cashflow nodig hebt. Gewoon omdat je kosten moet maken, of juist omdat je wilt investeren zodat je kunt groeien. Maar facturen kun je niet van tevoren uitsturen. Bovendien nemen zakelijke opdrachtgevers en grote bedrijven het vaak niet zo nauw met de betaaltermijn. Resultaat: jij zit financieel klem.

Dat is waar factoring om de hoek komt kijken. Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering: wij van The Blue Factor betalen direct na het versturen van je factuur 100% van het factuurbedrag uit en wachten vervolgens op betaling van jouw klant. Je steekt je dus niet in de schulden. Het bedrag dat je op je rekening gestort krijgt, is immers gewoon het geld dat je als mkb’er zelf verdiend hebt. Het is er alleen eerder dan je gewend bent, zodat je weer verder kunt met ondernemen, investeren en groeien. Zo kom je nooit meer klem te zitten.

Doe de Quickscan

Ontdek of factoring MKB iets voor jou is

Hoe werkt factoring mkb?

Flexibele financiering

Factoring voor mkb werkt heel simpel. Jij stuurt zelf de factuur naar de klant, wij maken direct het factuurbedrag over aan jou, en vervolgens wachten wij op betaling van jouw klant.

Wordt de betaaltermijn overschreden? Geen zorgen: wij nemen ook het debiteurenbeheer van je over. Dat betekent dat wij de klanten nabellen en betaalherinneringen sturen. Daar hoef jij je niet meer mee bezig te houden.

Wat als de klant failliet gaat? Dan hoef je ons niet terug te betalen: wij nemen het debiteurenrisico van je over als je je facturen aan ons verkoopt. Dat creëert rust. Heb je een nieuwe klant aan de haak geslagen en wil je de facturen uitbesteden aan The Blue Factor? Dan doen we altijd een kredietcheck om te controleren of je niet in zee gaat met een notoire wanbetaler. Zo beperken we het risico en waarborgen we een prettige klantrelatie.

MKB factoring bij The Blue Factor = 100% uitbetaald

“Verzekerd van betaling, geen stress meer om debiteurenbeheer en de financiële ruimte om te groeien als mkb’er. Dat noemen wij slimme financiering!”

MKB factoring bij The Blue Factor = 100% uitbetaald

Kies je voor mkb factoring bij The Blue Factor? Dan krijg je altijd 100% van het factuurbedrag uitbetaald. Dat is debiteurenfinanciering hoe het hoort, vinden wij. Hoe we dat doen, leggen we je graag eens uit in een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Als je wilt beginnen met factoring als mkb’er, maak je je misschien zorgen: maak ik wel genoeg omzet om voor factoring in aanmerking te komen? Moet ik meteen al mijn facturen aan jullie overdragen?

Daar kunnen we kort over zijn: The Blue Factor doet niet aan omzeteisen. Wij houden ons liever bezig met de financiële gezondheid van je opdrachtgevers. Je bent gewoon welkom, ook als je maar zo nu en dan een factuur verstuurt. Bovendien ben je niet verplicht om al je facturen aan ons uit te besteden. Geen facturen verstuurd? Geen factoringkosten gemaakt. Duidelijk en transparant, zo hoort het.

Verzekerd van betaling, geen stress meer om debiteurenbeheer en de financiële ruimte om te groeien als mkb’er. Dat noemen wij slimme financiering!

Doe de Quickscan

Ontdek of factoring MKB iets voor jou is

Q&A

Vraag en antwoord

Wat kost factoring mkb?

De kosten van factoring voor het MKB variëren afhankelijk van het factuurbedrag, de betalingstermijn, de kredietwaardigheid van de debiteur en de kostenstructuur van de factormaatschappij. Over het algemeen liggen de kosten tussen de 1% en 5% van het factuurbedrag. Sommige factormaatschappijen rekenen ook extra kosten, zoals administratiekosten.

Hoe werkt factoring als MKBer?

Factoring is een financieringsvorm waarbij een factoringmaatschappij de openstaande facturen van een MKB’er overneemt. De MKB’er ontvangt een voorschot op de facturen en de factoringmaatschappij neemt het debiteurenbeheer over.

Waarom kiezen voor factoring?

Bedrijven kiezen vaak voor factoring omdat het hen in staat stelt sneller te beschikken over werkkapitaal, wat hun cashflow verbetert. Bovendien neemt de factormaatschappij het debiteurenbeheer over, waardoor het bedrijf zich kan richten op zijn kernactiviteiten en geen tijd en middelen hoeft te besteden aan het innen van openstaande facturen.

Recensies

wat onze klanten over ons zeggen

10
10
"

Beste medewerkers van The Blue Factor,

Ik kan jullie zeggen dat ik uitermate tevreden ben over The Blue Factor! Mijn facturen worden altijd met de grootste zorg en volgens afspraak afgehandeld. Werkelijk TOP! Voor mijn opdrachtgever was de afhandeling via factoring geen enkel probleem, ze hebben juist als zeer prettig werken ervaren. Daarom zal ik factoring bij The Blue Factor bij een ieder aanbevelen!! Ik wil jullie als team hiervoor hartelijk danken.

Met vriendelijke groet, Henk Wijnne

"
Henk Wijnne Wijnne Techniek & Advies
9,5
10
"

Factoring bij The Blue Factor geeft veel rust, zodat ik me bezig kan houden met mijn eigen werk. De zekerheid dat je financiële zaken op de achtergrond keurig geregeld worden, is een enorme meerwaarde! Ik zou het iedere ondernemer, die zich wil kunnen focussen op zijn business, zeker aanraden!

"
Jannes Evegroen
9
10
"

We krijgen regelmatig leuke reacties omtrent jullie vlotte afhandeling, tevredenheidsbelletjes, ect. naar onze klanten. Helemaal des MisterSales! Dank daarvoor allemaal daarin het Zeeuwse!

"
Jan Pieter Vreeken Mister Sales
9,5
10
"

Als je niet op je geld wil wachten en verlost wil zijn van de administratieve rompslomp, is factoring een geweldige optie!

"
Erika Quakernaat
9
10
"

Als de zorg je zorg is, draag je geldzorgen dan aan The Blue Factor over!

"
Mohammed Belaachir
9,5
10
"

Wij hebben The Blue Factor ingeschakeld voor factoring van één grote klant. The Blue Factor heeft super snel geschakeld. Er stond een groot bedrag open bij deze klant en na wat administratieve handelingen ontvingen wij 2 dagen later dit volledige bedrag op onze rekening. Hierna kregen wij al onze facturen de dag na de werkzaamheden uitgekeerd. Onze liquiditeit is gelijk verbeterd en sindsdien loopt het goed gesmeerd.  The Blue Factor regelt het allemaal keurig. Heel blij mee!

"
Autospecialist uit De Meern
10
10
"

Zonder The Blue Factor had ik mijn huidige project nooit aan kunnen nemen, maar door factoring kan ik het project uitvoeren én mijn personeel snel betalen. Op deze manier kan ik de groei van mijn bedrijf financieren!

"
Ondernemer interieurinrichting