The Blue Factor
Sluiten

Wat is een kredietverzekering?

Altijd safe als ondernemer

Met een kredietverzekering ben je verzekerd voor wanbetaling. Kan een klant niet betalen? Dan vergoedt de verzekeraar het openstaande bedrag. Deze verzekering beschermt je tegen de (financiële) schade die je oploopt als je facturen niet betaald worden.

Als ondernemer krijg je nu eenmaal te maken met debiteurenrisico, oftewel: de kans dat jouw debiteuren (de klanten naar wie je een factuur hebt gestuurd) niet betalen. Met een kredietverzekering dek je dat risico af: de verzekeraar neemt het van je over, waardoor jij er altijd van op aan kunt dat je het geld krijgt.

Waarom een kredietverzekering afsluiten?

De voordelen

Met een kredietverzekering achter de hand kun je zelfverzekerder ondernemen. Je loopt niet meer op eieren, omdat je weet dat je debiteurenrisico gedekt is. Natuurlijk is een gezond debiteurenbeheer nog steeds wezenlijk onderdeel van je ondernemerschap. Maar mocht je zelfs met het krachtigste debiteurenbeheer geen resultaat boeken, dan is de kredietverzekering een prettig vangnet: je hoeft je nooit meer zorgen te maken over of de gefactureerde bedragen uiteindelijk wel binnenkomen.

Verzekerd voor wanbetaling

Je hoeft niet meer wakker te liggen van de angst dat je met lege handen komt te staan. Met een kredietverzekering op zak kun je rustig slapen, want je weet dat het gefactureerde bedrag uiteindelijk sowieso op je rekening komt te staan.

Cashflow blijft op orde

Geen gaten meer in je inkomsten: een kredietverzekering zorgt ervoor dat je cashflow op orde blijft, zodat het blijft lopen zoals begroot. Daardoor voorkom je dat je (gevoelsmatig) wordt tegengehouden of beperkt als je wilt investeren.

Beschermd tegen financiële problemen

Een grote factuur wordt niet betaald? Dat kan serieuze gevolgen hebben voor je onderneming als het financiële gat onoverbrugbaar wordt. Op dat moment een lening afsluiten is een van de minst verstandige dingen om te doen. Gelukkig heb je een kredietverzekering!

Concurrentievoordeel

Met een kredietverzekering kun je zelfverzekerder zakendoen, omdat je meer risico’s kunt nemen en vol zelfvertrouwen op krediet kunt leveren. Dat kan je een voordeel opleveren ten opzichte van je concurrent, die misschien geen verzekering heeft en dus voorzichtiger moet zijn.

Beter inzicht in de kredietwaardigheid van je klanten

Een kredietverzekering gaat vaak gepaard met een (strenge) kredietwaardigheidscheck van je (potentiële) klanten. Op die manier zorgt de verzekeraar ervoor dat de kans op uitbetaling door de debiteur zelf het grootst is. En zo weet jij dat je met betrouwbare partijen in zee gaat.

Kredietverzekering bij The Blue Factor

“Inbegrepen bij factoring”

Kredietverzekering bij The Blue Factor

Wat is factoring? In het kort houdt dit in dat je je facturen aan ons verkoopt. Jij stuurt een factuur naar je klant, wij betalen jou binnen 24 uur 100% uit en vervolgens wachten wij op betaling van de klant. Wij voeren daarnaast voor ál onze klanten het debiteurenbeheer uit, dus we zetten alles op alles om die betaling te realiseren. Lukt dat toch niet? Dan ben je alsnog verzekerd van je geld: wij nemen het debiteurenrisico namelijk van je over. En dat is de kredietverzekering.

Als je klant wordt bij The Blue Factor, ben je verzekerd van:

  • 100% uitbetaling
  • Binnen 24 uur het bedrag op je rekening
  • Voor 11:00 uur gefactureerd? Vandaag op je rekening
  • Altijd een kredietcheck van (potentiële) opdrachtgevers
  • Geen kosten als je geen facturen verstuurt
  • Starten en stoppen wanneer jij wilt
  • Zelf kiezen voor welke facturen of klanten je ons inschakelt
  • Professioneel debiteurenbeheer

Jij wilt toch ook gewoon het geld ontvangen waar je voor hebt gewerkt? Dan is factoring met kredietverzekering erbij inbegrepen het antwoord. Wij helpen je graag om zelfverzekerder te ondernemen. Ben je b2b ondernemer en wil je beginnen met factoring? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek!

Recensies

9
10
"

We krijgen regelmatig leuke reacties omtrent jullie vlotte afhandeling, tevredenheidsbelletjes, ect. naar onze klanten. Helemaal des MisterSales! Dank daarvoor allemaal daarin het Zeeuwse!

"
Jan Pieter Vreeken Mister Sales
10
10
"

Beste medewerkers van The Blue Factor,

Ik kan jullie zeggen dat ik uitermate tevreden ben over The Blue Factor! Mijn facturen worden altijd met de grootste zorg en volgens afspraak afgehandeld. Werkelijk TOP! Voor mijn opdrachtgever was de afhandeling via factoring geen enkel probleem, ze hebben juist als zeer prettig werken ervaren. Daarom zal ik factoring bij The Blue Factor bij een ieder aanbevelen!! Ik wil jullie als team hiervoor hartelijk danken.

Met vriendelijke groet, Henk Wijnne

"
Henk Wijnne Wijnne Techniek & Advies
9,5
10
"

Als je niet op je geld wil wachten en verlost wil zijn van de administratieve rompslomp, is factoring een geweldige optie!

"
Erika Quakernaat
9,5
10
"

Wij hebben The Blue Factor ingeschakeld voor factoring van één grote klant. The Blue Factor heeft super snel geschakeld. Er stond een groot bedrag open bij deze klant en na wat administratieve handelingen ontvingen wij 2 dagen later dit volledige bedrag op onze rekening. Hierna kregen wij al onze facturen de dag na de werkzaamheden uitgekeerd. Onze liquiditeit is gelijk verbeterd en sindsdien loopt het goed gesmeerd.  The Blue Factor regelt het allemaal keurig. Heel blij mee!

"
Autospecialist uit De Meern
9,5
10
"

Factoring bij The Blue Factor geeft veel rust, zodat ik me bezig kan houden met mijn eigen werk. De zekerheid dat je financiële zaken op de achtergrond keurig geregeld worden, is een enorme meerwaarde! Ik zou het iedere ondernemer, die zich wil kunnen focussen op zijn business, zeker aanraden!

"
Jannes Evegroen
9
10
"

Als de zorg je zorg is, draag je geldzorgen dan aan The Blue Factor over!

"
Mohammed Belaachir
10
10
"

Zonder The Blue Factor had ik mijn huidige project nooit aan kunnen nemen, maar door factoring kan ik het project uitvoeren én mijn personeel snel betalen. Op deze manier kan ik de groei van mijn bedrijf financieren!

"
Ondernemer interieurinrichting

ZZP'ER

Meer weten

MKB'ER

Meer weten

Factoring uitproberen?

Maak eens een vrijblijvende afspraak met The Blue Factor. Dan bekijken we samen wat factoring voor jou kan betekenen!

probeer nu