The Blue Factor
Sluiten

Factoring

Factoring voor MKB

Meer weten

Factoring voor ZZP

Meer weten

Factoring voor B2B

Meer weten

Waarom kiezen voor factoring?

  1. Je bent startend ondernemer

Je hebt flink geïnvesteerd in de start van je eigen bedrijf en de nul op je rekening komt snel in zicht. Je hebt al wel wat leuke klussen gedaan en facturen verstuurd maar ze zijn nog niet betaald. Je moet echter nog spullen inkopen, je websitebouwer betalen en daarnaast wil je ook nog gewoon boodschappen kunnen doen. Hoe handig is het dan, dat je binnen 24 uur de betaling van jouw facturen ontvangt en weer lekker in de groene cijfers zit? Minder financiële kopzorgen en een optimale liquiditeit, dat is het voordeel van factoring voor startend ondernemers.

  1. Je hebt binnen jouw bedrijf te maken met voorfinanciering

Iedere maand heb je uitgaven die je moet doen: je betaalt je personeel en andere vaste lasten. Daarnaast heb je voorraad nodig of koop je spullen die je voor een project nodig hebt. En last but not least: ieder kwartaal draag je de btw over je facturen af. Ook daarbij krijg je te maken met voorfinanciering: je betaalt de btw over niet-betaalde facturen. In al deze gevallen moet je wachten tot je je investering terugbetaald krijgt. Dan is het wel zo relaxt als je weet dat je cashflow optimaal is. Dat regel je met factoring, zonder dat jouw eigen financiële positie van belang is.

  1. Je wilt groeien

Voor gezonde groei is geld nodig. Of het nu om een nieuwe machine, een ruimer pand of een extra medewerker gaat, als je wilt groeien heb je werkkapitaal nodig. Natuurlijk kun je geld lenen of een crowdfunding actie starten. Maar dat is geld van anderen en dat moet je een keer terugbetalen. Factoring is groei financieren met je eigen geld. Je hebt wat je factureert tenslotte zelf verdiend en krijgt het direct op je rekening. Voor een klein percentage van je factuuromzet investeer jij ook doorlopend in groei en ben je daarmee als ondernemer veel flexibeler.

  1. Je zit in de uitzend- of detacheringsbranche

Hier heb je bij uitstek te maken met voorfinanciering. Jij moet de mensen die voor je werken maandelijks betalen, maar krijgt pas achteraf en vaak lang daarna geld van jouw klanten. Niet zo’n probleem als je een paar mensen voor je hebt werken, maar wat als dat er tientallen zijn? Jouw medewerkers zijn de kern van jouw onderneming dus hen wat later betalen is geen optie. Met factoring hoef je je niet meer druk te maken over klanten die te laat betalen. Jij hebt het geld direct binnen en betaalt daarmee alle salarissen perfect op tijd.

Wat zijn de voorwaarden voor factoring?

Wil je profiteren van de voordelen van factoring? Dan is een aantal punten van belang:

  • Jouw crediteuren zijn bedrijven, geen particulieren.
  • Je factureert achteraf naar jouw klanten of opdrachtgevers. Of regelt je facturering op basis van projecten of termijnen.
  • Elkaar blind vertrouwen fijn, maar leg afspraken met klanten of opdrachtgevers toch schriftelijk vast. Zo weten jullie allebei waar je aan toe bent. En komt het achteraf toch tot een geschil? Dan sta jij in elk geval sterk. Dit is sowieso handig, maar als wij jouw debiteurenbeheer regelen, nemen wij het risico van te late of niet-betaling van je over en stappen wij naar de rechter als het moet. Logisch, dat zo’n overeenkomst dan belangrijk is.
  • Jouw crediteuren moeten financieel gezond zijn. Wij checken vooraf de kredietwaardigheid van de bedrijven waarmee jij zaken doet. Is die in orde? Dan gaan we voor je aan de slag. Tip: ook jij kunt op een aantal manieren achterhalen hoe kredietwaardig jouw klanten zijn. Slim om te weten wanneer je (nog) niet van factoring gebruikmaakt.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van factoring binnen jouw bedrijf? We gaan graag met je in gesprek en helpen je jouw cashflow te optimaliseren. Plan een kennismakingsgesprek en vertel ons hoe we jou kunnen helpen.

Q&A

Vraag en antwoord

Waarom maakt een bedrijf gebruik van factoring?

Bedrijven gebruiken factoring om hun cashflow te verbeteren en hun werkkapitaal te verhogen door snel toegang te krijgen tot liquide middelen die anders zouden vastzitten in onbetaalde facturen.

Waarom kiezen voor factoring?

Bedrijven kunnen kiezen voor factoring om snel extra werkkapitaal te verkrijgen en hun cashflow te verbeteren zonder de druk van leningen of andere schulden.

Wat zijn de voordelen van factoring?

Factoring biedt voordelen zoals verminderd risico van late betalingen of wanbetalingen, meer tijd om te concentreren op kernactiviteiten en mogelijkheid tot groei door investering in nieuwe projecten of uitbreiding van het bedrijf.