The Blue Factor
Sluiten

Waarom factoring ZZP

“Voor startende zzp’ers is geld vaak een kopzorg.”

Waarom factoring ZZP

De voordelen van factoring voor zzp

Als zzp’er loop je vrijwel altijd tegen de grenzen van je onderneming aan doordat je liquiditeit het laat afweten. Doordat zakelijke opdrachtgevers vaak ruime betaaltermijnen hebben en traag reageren, laten jouw eerlijk verdiende inkomsten lang op zich wachten. En niemand wil hoeven wachten op zijn eigen geld. Daarom is factoring een ideale vorm van financiering voor zzp’ers. Je steekt je niet in de schulden, maar je krijgt geld dat van jou is gewoon iets eerder dan je gewend bent. Het voordeel daarvan? Optimale liquiditeit en de financiële ruimte om te investeren in je onderneming.

Voor startende zzp’ers is geld vaak een kopzorg. Je hebt immers nú inkomsten nodig, niet pas over een maand. Of het nu is om in je levensonderhoud te voorzien of omdat je wilt investeren in de groei van je eenmanszaak: als starter is een stabiele cashflow een groot goed. Maar banken zijn vaak huiverachtig om startende zzp’ers een lening te verstrekken. Daar komt factoring om de hoek kijken: 100% uitbetaald zonder schulden. Bovendien nemen wij de kredietrisico’s van je over.

Misschien ben je al een poosje bezig als zzp’er en wil je flink gaan groeien. Ook dan heb je cash nodig en raakt je groeiproces onnodig vertraagd als je voortdurend aan het wachten bent op betalingen. De oplossing is simpel: verkoop je facturen aan The Blue Factor, en wij betalen die direct. Wij wachten vervolgens op de betaling door jouw opdrachtgever

Doe de Quickscan

Ontdek of factoring ZZP iets voor jou is

Factoring zzp bij The Blue Factor

Zekerheid over je cashflow

Als je als zzp’er bij The Blue Factor aanklopt, hoef je je geen zorgen te maken over je kredietwaardigheid. Wij kijken namelijk liever naar de financiële gezondheid van je opdrachtgevers. Zit het daarmee goed? Dan kunnen wij wel iets voor jouw eenmanszaak betekenen!

Ook als je maar zo nu en dan een factuur verstuurt? Jazeker! Je betaalt ons per verstuurde factuur. Geen facturen verstuurd? Geen kosten gemaakt voor factoring.

Ook als je maar een lage omzet draait? Jazeker! Wij doen niet aan omzeteisen. Zolang je opdrachtgevers maar financieel gezond zijn. Ook maakt het factuurbedrag niet uit, hier zit dus ook geen minimum aan.

Wij nemen bovendien het debiteurenbeheer van je over. Van veel zzp’ers horen wij dat debiteurenbeheer ze een doorn in het oog is. Je kunt er niet omheen, maar liever houd je je natuurlijk bezig met de kern van je onderneming. En je hoeft je geen zorgen te maken over een verslechterde klantrelatie: The Blue Factor is een ster in professioneel contact en waar nodig overleggen we altijd met jou voordat we actie ondernemen.

Wat kost factoring voor zzp'ers?

“wij storten direct 100% van het gefactureerde bedrag op je rekening.”

Wat kost factoring voor zzp'ers?

Dat is waarin wij ons onderscheiden van andere factoringmaatschappijen: wij storten direct 100% van het gefactureerde bedrag op je rekening. Hoe we dat doen, leggen we je graag eens uitgebreid uit in een kennismakingsgesprek.

Factoring is helemaal niet duur, ook niet als je zzp’er bent. Het kost je waarschijnlijk op jaarbasis niet eens meer dan dat je kwijt bent aan facturen die nooit voldaan zijn. Bovendien ben je tijd kwijt aan debiteurenbeheer, tijd die je niet meer aan je eigenlijke werk kunt besteden. Conclusie: zzp factoring is de ideale oplossing voor meer zekerheid over je cashflow en minder zorgen over je facturen.

Hoeveel kost factoring voor zzp? Dat verschilt per zzp’er. De kosten hangen bijvoorbeeld af van de betaaltermijn en de kredietwaardigheid van je opdrachtgever. Maar bij The Blue Factor betaal je alleen voor de facturen die je aan ons uitbesteedt. Geen facturen verstuurd? Of doe je het bij bepaalde klanten liever zelf? Geen probleem: zet ons in voor factoring en debiteurenbeheer als het voor jou voordelig is. Dat is slimme financiering.

Doe de Quickscan

Ontdek of factoring ZZP iets voor jou is

Recensies

wat onze klanten over ons zeggen

10
10
"

Beste medewerkers van The Blue Factor,

Ik kan jullie zeggen dat ik uitermate tevreden ben over The Blue Factor! Mijn facturen worden altijd met de grootste zorg en volgens afspraak afgehandeld. Werkelijk TOP! Voor mijn opdrachtgever was de afhandeling via factoring geen enkel probleem, ze hebben juist als zeer prettig werken ervaren. Daarom zal ik factoring bij The Blue Factor bij een ieder aanbevelen!! Ik wil jullie als team hiervoor hartelijk danken.

Met vriendelijke groet, Henk Wijnne

"
Henk Wijnne Wijnne Techniek & Advies
9,5
10
"

Factoring bij The Blue Factor geeft veel rust, zodat ik me bezig kan houden met mijn eigen werk. De zekerheid dat je financiële zaken op de achtergrond keurig geregeld worden, is een enorme meerwaarde! Ik zou het iedere ondernemer, die zich wil kunnen focussen op zijn business, zeker aanraden!

"
Jannes Evegroen
9
10
"

We krijgen regelmatig leuke reacties omtrent jullie vlotte afhandeling, tevredenheidsbelletjes, ect. naar onze klanten. Helemaal des MisterSales! Dank daarvoor allemaal daarin het Zeeuwse!

"
Jan Pieter Vreeken Mister Sales
9,5
10
"

Als je niet op je geld wil wachten en verlost wil zijn van de administratieve rompslomp, is factoring een geweldige optie!

"
Erika Quakernaat
9
10
"

Als de zorg je zorg is, draag je geldzorgen dan aan The Blue Factor over!

"
Mohammed Belaachir
9,5
10
"

Wij hebben The Blue Factor ingeschakeld voor factoring van één grote klant. The Blue Factor heeft super snel geschakeld. Er stond een groot bedrag open bij deze klant en na wat administratieve handelingen ontvingen wij 2 dagen later dit volledige bedrag op onze rekening. Hierna kregen wij al onze facturen de dag na de werkzaamheden uitgekeerd. Onze liquiditeit is gelijk verbeterd en sindsdien loopt het goed gesmeerd.  The Blue Factor regelt het allemaal keurig. Heel blij mee!

"
Autospecialist uit De Meern
10
10
"

Zonder The Blue Factor had ik mijn huidige project nooit aan kunnen nemen, maar door factoring kan ik het project uitvoeren én mijn personeel snel betalen. Op deze manier kan ik de groei van mijn bedrijf financieren!

"
Ondernemer interieurinrichting

Q&A

Vraag en antwoord

Wat kost factoring zzp?

De kosten van factoring voor zzp’ers variëren per factoringmaatschappij en zijn afhankelijk van factoren zoals de omzet van de zzp’er, de betalingstermijn en het risicoprofiel van de klanten.

Hoe werkt factoring als ZZPer?

Factoring voor zzp’ers werkt op dezelfde manier als factoring voor mkb’ers. De factoringmaatschappij neemt de facturen over en betaalt een voorschot aan de zzp’er. Het voorschot kan variëren van 80% tot 95% van de factuurwaarde.

Wat doet een factoring bedrijf?

Een factoringmaatschappij neemt de facturen van bedrijven over en betaalt een voorschot aan het bedrijf. Het factoringbedrijf neemt ook het debiteurenbeheer over en draagt daarnaast het debiteurenrisico.