The Blue Factor
Sluiten

Wat bepaalt hoeveel factoring kost?

Hoeveel jij voor factoring betaalt, hangt af van:

  • De kredietwaardigheid van jouw klant of opdrachtgever. Financieel gezonde bedrijven zijn minder risicovolle debiteuren dan bedrijven die structureel te laat betalen.
  • Jouw betaaltermijn. Hoe korter de betalingstermijn, hoe goedkoper de kosten van factoring.
  • Jouw jaaromzet.

Per factuur betaal je € 5,- administratiekosten. Je sluit bij ons geen abonnement af en betaalt daarmee dus alleen voor de facturen die je bij ons aanbiedt. Verder zit je dus nergens aan vast. Je kiest zelf welke facturen je middels factoring wil laten uitbetalen en geen factoring betekent geen kosten. Ideaal toch? Dit maakt factoring de meest flexibele financiering die er bestaat!

Alternatieven: een kredietverzekering of debiteurenbeheer uitbesteden

Een kredietverzekering afsluiten of je debiteurenbeheer uitbesteden. Of allebei. Beide mogelijkheden kosten je ook een deel van je omzet.  Met alleen een kredietverzekering ben je zelf nog steeds tijd kwijt aan je debiteurenbeheer. Jij moet nog steeds wachten op je geld en ook het risico van wanbetaling is voor jou. Besteed je je debiteurenbeheer uit en heb je geen kredietverzekering? Dan heb je pech als je opdrachtgever niet kan of wil betalen. Hoe mooi is het als je je hierover helemaal geen zorgen meer hoeft te maken? Dat regel je met factoring.

Factoring is de alles-in-één-oplossing

Wat is jouw betalingstermijn en hoeveel dagen wacht jij gemiddeld tot een factuur betaald is? En wat zijn de voordelen voor jou als je je geld in plaats van binnen 30 dagen in 1 dag op je rekening hebt? Hiermee geef je liquiditeit je een flinke boost! Jij kunt aan je betalingsverplichtingen voldoen en er is geld om te groeien. Sneller groeien betekent meer omzet. Daar doe je het als ondernemer allemaal voor.

Met factoring heb jij geen kredietverzekering meer nodig en ook je debiteurenbeheer hoef je niet uit te besteden. Factoring is namelijk een compleet concept. Wij nemen het risico op wanbetaling plús het debiteurenbeheer van je over. En dat allemaal voor een paar procent van jouw factuurbedrag. De kostbare tijd die je daarmee bespaart, steek je toch liever in jouw onderneming of in andere dingen die belangrijk voor je zijn?

Waarom factoring?

Ben je inmiddels overtuigd van factoring als dé oplossing voor optimale cashflow? We zetten alle voordelen nog even voor je op een rijtje:

  • Snelle uitbetaling. Binnen 24 uur staat het factuurbedrag op jouw rekening.
  • Je houdt tijd over want wij regelen jouw debiteurenbeheer.
  • Geen zorgen meer over wanbetalers of failliete klanten. Dat risico nemen wij over.
  • Een lening elders afsluiten is niet nodig, je investeert met je eigen geld.

Veel bedrijven profiteren al van de voordelen van factoring. Lees ook wat anderen ervan vinden.

 

Wil je weten wat factoring jou kost? Wij rekenen het graag voor je uit en beantwoorden alle vragen die je nog hebt. Neem contact op voor een gratis en vrijblijvende eerste kennismaking.

Recensies.

wat klanten over ons zeggen

9,5
10
"

Factoring bij The Blue Factor geeft veel rust, zodat ik me bezig kan houden met mijn eigen werk. De zekerheid dat je financiële zaken op de achtergrond keurig geregeld worden, is een enorme meerwaarde! Ik zou het iedere ondernemer, die zich wil kunnen focussen op zijn business, zeker aanraden!

"
Jannes Evegroen
9
10
"

We krijgen regelmatig leuke reacties omtrent jullie vlotte afhandeling, tevredenheidsbelletjes, ect. naar onze klanten. Helemaal des MisterSales! Dank daarvoor allemaal daarin het Zeeuwse!

"
Jan Pieter Vreeken Mister Sales
9,5
10
"

Als je niet op je geld wil wachten en verlost wil zijn van de administratieve rompslomp, is factoring een geweldige optie!

"
Erika Quakernaat
9
10
"

Als de zorg je zorg is, draag je geldzorgen dan aan The Blue Factor over!

"
Mohammed Belaachir
9,5
10
"

Wij hebben The Blue Factor ingeschakeld voor factoring van één grote klant. The Blue Factor heeft super snel geschakeld. Er stond een groot bedrag open bij deze klant en na wat administratieve handelingen ontvingen wij 2 dagen later dit volledige bedrag op onze rekening. Hierna kregen wij al onze facturen de dag na de werkzaamheden uitgekeerd. Onze liquiditeit is gelijk verbeterd en sindsdien loopt het goed gesmeerd.  The Blue Factor regelt het allemaal keurig. Heel blij mee!

"
Autospecialist uit De Meern
10
10
"

Zonder The Blue Factor had ik mijn huidige project nooit aan kunnen nemen, maar door factoring kan ik het project uitvoeren én mijn personeel snel betalen. Op deze manier kan ik de groei van mijn bedrijf financieren!

"
Ondernemer interieurinrichting

Q&A

Vraag en antwoord

Hoe worden de kosten van factoring berekend?

De kosten van factoring worden berekend op basis van verschillende factoren, zoals het bedrag van de factuur, de betalingstermijn, de kredietwaardigheid van de debiteur en de kostenstructuur van de factormaatschappij. Meestal bestaan de kosten uit een percentage van het factuurbedrag en een vergoeding voor de financiering. Sommige factormaatschappijen brengen ook extra kosten in rekening, zoals administratiekosten of kosten voor het innen van de factuur.

Hoe boek je factoring?

Bij het boeken van factoring wordt de verkoop van de factuur geboekt als een verkoop van vorderingen. De factormaatschappij betaalt het bedrag van de factuur aan het bedrijf en brengt hiervoor kosten in rekening. De kosten worden geboekt als financieringskosten of kosten voor factoring.