The Blue Factor
Sluiten

Doe de Quickscan

Ontdek of een openstaande factuur verkopen iets voor jou is

Hoe werkt het verkopen van je onbetaalde facturen?

“Een factuur verkopen aan The Blue Factor is heel simpel:”

Hoe werkt het verkopen van je onbetaalde facturen?

Stap 1: Persoonlijk gesprek met onze experts.
Samen kijken we naar jouw bedrijfssituatie en de mogelijkheden voor factoring voor jouw bedrijf. Als je B2B levert en je opdrachtgevers financieel gezond zijn, kan The Blue Factor iets voor jou betekenen.

Stap 2: Akkoord? Akkoord.
We komen tot een overeenkomst en je ontvangt een offerte van ons voor de verkoop van je facturen. Heb je nog vragen? Geen probleem natuurlijk. Na akkoord op de offerte kunnen wij voor je aan de slag.

Stap 3: Stuur je facturen zoals je gewend bent.
Stuur je facturen per mail naar je klant en zet The Blue Factor in de CC. Vermeld ons rekeningnummer op de factuur en laat de ontvanger van de factuur weten dat je met ons samenwerkt.

Stap 4: Binnen 24 uur uitbetaald!
Snel beschikken over je geld: The Blue Factor stort binnen 24 uur na het versturen van de e-mail 100% van het factuurbedrag op je rekening. Jij kan verder met ondernemen, wij wachten op de betaling.

Voor 11.00 uur gefactureerd?

Vandaag op je rekening

Daarom verkoop je je openstaande facturen aan The Blue Factor. Je bepaalt zelf hoeveel facturen je aan ons verkoopt en welke opdrachtgevers je bij ons neerlegt. Onbetaalde factuur verzonden? Dan staat het geld binnen 24 uur op je rekening. Als je voor 11.00 uur de factuur verstuurt, ontvang je het volledige factuurbedrag dezelfde dag nog van ons!

De kosten van je facturen verkopen

“Je facturen verkopen is helemaal niet duur.”

De kosten van je facturen verkopen

100% uitbetaald

Dat is wat ons anders maakt dan andere factoringmaatschappijen: wij betalen 100% van het factuurbedrag aan je uit. Hoe we dat doen? Dat leggen we graag haarfijn uit in een persoonlijk kennismakingsgesprek!

Je facturen verkopen is helemaal niet duur. Het kost waarschijnlijk niet eens meer dan dat je jaarlijks kwijt bent aan nooit voldane facturen die je aan wanbetalers hebt gestuurd. Tel daarbij op hoeveel uren je besteedt aan debiteurenbeheer, terwijl je liever productief bezig zou willen zijn met je onderneming, en het blijkt opeens heel voordelig te zijn om je facturen te verkopen aan The Blue Factor.

Hoeveel kost het verkopen van je facturen? Dat is afhankelijk van jouw specifieke situatie, zoals de betaaltermijn en de kredietwaardigheid van je opdrachtgevers. Eén ding is zeker: je betaalt alleen voor de facturen die je daadwerkelijk aan ons uitbesteedt. Geen abonnementskosten of kleine lettertjes. Maak er gebruik van wanneer je er je voordeel mee kan doen, zonder dat je kosten doorlopen wanneer je niet factureert via ons. Dát is flexibele financiering! En zo hoort het.

 

Facturen verkopen zzp en mkb

Zekerheid en optimale liquiditeit

Voor kleine bedrijven of startende ondernemingen is liquiditeit een groot goed. Voor kleine of startende bedrijven is een maand wachten op gefactureerde bedragen vaak te lang. Het kan je de das omdoen, omdat je niet snel genoeg kunt groeien om je plek in de markt te veroveren. Daarom is The Blue Factor voor vele zzp’ers en mkb’ers het vaste adres om facturen aan te verkopen.

Doe de Quickscan

Ontdek of een factuur verkopen iets voor jou is

ZZP'ER

Meer weten

MKB'ER

Meer weten

Factoring uitproberen?

Maak eens een vrijblijvende afspraak met The Blue Factor. Dan bekijken we samen wat factoring voor jou kan betekenen!

probeer nu

Q&A

Vraag en antwoord

Waarom maakt een bedrijf gebruik van factoring?

Een bedrijf maakt gebruik van factoring om de cashflow te verbeteren, snelle financiering te krijgen en het risico van wanbetaling te verminderen. Daarnaast neemt de factoringmaatschappij ook het debiteurenbeheer over, waardoor tijd en middelen bespaard worden.

Wat zijn de kosten van factoring?

De kosten van factoring variëren per factoringmaatschappij en zijn afhankelijk van factoren zoals de omzet van het bedrijf, de betalingstermijnen en het risicoprofiel van de klanten. Doorgaans liggen deze tussen 2% en 5% van het factuurbedrag.

Is factoring een lening?

Factoring is geen lening. Het is een financieringsvorm waarbij een factoringmaatschappij de facturen van een bedrijf overneemt en een voorschot betaalt aan het bedrijf welke de facturen aanbiedt ter overname.