The Blue Factor
Sluiten

Waarom is factoring interessant voor ondernemers?

Factoring zorgt ervoor dat jouw cashflow optimaal is. Binnen 24 uur staat jouw zelf verdiende geld op je rekening. De betalingstermijn van jouw klant is niet meer van belang want je weet met zekerheid dat je betaald krijgt. Plus: het is jouw eigen geld. Je gaat geen lening aan bij een bank of andere geldverstrekker, en je hoeft niets terug te betalen. Je factuur verkopen aan een factoringbedrijf is goedkoper dan een externe financiering. Bovendien kun je je factoringkosten doorberekenen in je offertes, om de kosten voor factoring af te dekken. Factoring bedrijven rekenen gemiddeld 2 tot 5% van het factuurbedrag als kosten. Jij kiest welke factuur of welk project je verkoopt aan het factoringbedrijf. Daarmee ben je super flexibel.

Wanneer kiezen voor factoring?

Factoring is in een aantal gevallen interessant. Denk eens aan de volgende situaties:

 • Je bent een starter en heb flink geïnvesteerd in je bedrijf. Iedere cent die je verdient, betekent een nieuwe kans om te investeren en te groeien. Met factoring staat jouw factuurbedrag binnen 24 uur op je rekening en daarmee is jouw liquiditeit altijd optimaal. Aan het eind van je geld een stukje maand over? Niet als je factoring gebruikt.
 • Ieder kwartaal draag je btw af over je omzet en betaal je ook btw over niet-betaalde facturen. Daarnaast betaal je personeel, voorraden en andere vaste lasten. Dat heet voorfinanciering. Met factoring is je cashflow optimaal. Natuurlijk spreekt voor zich dat je er wel voor zorgt dat jij aan je financiële verplichtingen kunt voldoen, maar je hoeft niet meer 30, 60 of 90 dagen te wachten op de betaling van jouw facturen.
 • Als ondernemer wil je groeien. Maar groeien kost ook geld. Met factoring groei je met je eigen geld. Je bent niet afhankelijk van externe geldschieters en hoeft geen lening terug te betalen.
 • Je hebt veel mensen voor je werken, bijvoorbeeld in de uitzend- of detacheringsbranche. Die mensen moet je maandelijks uitbetalen. Niet betalen is geen optie. Overbrug de tijd tussen projectfactuur versturen en uitbetalen van jouw personeel met factoring. Direct geld op je rekening en jij hoeft je geen zorgen te maken dat je jouw mensen niet kunt betalen.

Factoring.

Ik ben een...

ZZP'ER

Meer weten

MKB'ER

Meer weten

Wat kost factoring?

Heb je interesse in factoring en ben je benieuwd naar de kosten? Maak gebruik van ons handige rekenvoorbeeld of vraag een persoonlijke Quick Scan aan.

klik hier

Factoring uitproberen?

Maak eens een vrijblijvende afspraak met The Blue Factor. Dan bekijken we samen wat factoring voor jou kan betekenen!

probeer nu

De voordelen van factoring

DIRECT BETAALD

Stuur je factuur naar je opdrachtgever en voeg The Blue Factor toe in cc. Wij betalen je de volledige factuur direct uit. Je factuur wordt dus cash! Jouw klant betaalt na betaaltermijn aan The Blue Factor. Zo heb je nooit openstaande vorderingen en beschik je dus over een optimale liquiditeit.

VERZEKERD

Door middel van factoring wordt je factuur niet alleen direct betaald, maar ben je ook direct verzekerd tegen wanbetaling en faillissement van je opdrachtgever! Je weet dus altijd dat je voor kredietwaardige opdrachtgevers werkt. Dat is nog eens met zekerheid ondernemen.

 

DEBITEURENBEHEER

Niets is zo vervelend als je klant moeten bellen voor een factuur die nog niet is betaald. Wij nemen je ook dit werk uit handen. Debiteurenbeheer doen we op een professionele manier en met respect voor jouw klantrelatie. Waar nodig overleggen we ook eerst samen voordat we actie ondernemen!

ANDERE VOORDELEN VAN FACTORING BIJ THE BLUE FACTOR:

 • Klant binnen 24 uur;
 • Starten en stoppen wanneer je wilt, je zit nergens aan vast;
 • Betalen per factuur, geen factoring = geen kosten;
 • Factoring financiert je groei, je loopt nooit tegen limieten op;
 • Je facturen 100% voorgefinancierd;
 • Factoring mogelijk per debiteur, probeer het uit voor één klant.
10
10
"

Beste medewerkers van The Blue Factor,

Ik kan jullie zeggen dat ik uitermate tevreden ben over The Blue Factor! Mijn facturen worden altijd met de grootste zorg en volgens afspraak afgehandeld. Werkelijk TOP! Voor mijn opdrachtgever was de afhandeling via factoring geen enkel probleem, ze hebben juist als zeer prettig werken ervaren. Daarom zal ik factoring bij The Blue Factor bij een ieder aanbevelen!! Ik wil jullie als team hiervoor hartelijk danken.

Met vriendelijke groet, Henk Wijnne

"
Henk Wijnne Wijnne Techniek & Advies
9,5
10
"

Factoring bij The Blue Factor geeft veel rust, zodat ik me bezig kan houden met mijn eigen werk. De zekerheid dat je financiële zaken op de achtergrond keurig geregeld worden, is een enorme meerwaarde! Ik zou het iedere ondernemer, die zich wil kunnen focussen op zijn business, zeker aanraden!

"
Jannes Evegroen
9
10
"

We krijgen regelmatig leuke reacties omtrent jullie vlotte afhandeling, tevredenheidsbelletjes, ect. naar onze klanten. Helemaal des MisterSales! Dank daarvoor allemaal daarin het Zeeuwse!

"
Jan Pieter Vreeken Mister Sales
9,5
10
"

Als je niet op je geld wil wachten en verlost wil zijn van de administratieve rompslomp, is factoring een geweldige optie!

"
Erika Quakernaat
9
10
"

Als de zorg je zorg is, draag je geldzorgen dan aan The Blue Factor over!

"
Mohammed Belaachir
9,5
10
"

Wij hebben The Blue Factor ingeschakeld voor factoring van één grote klant. The Blue Factor heeft super snel geschakeld. Er stond een groot bedrag open bij deze klant en na wat administratieve handelingen ontvingen wij 2 dagen later dit volledige bedrag op onze rekening. Hierna kregen wij al onze facturen de dag na de werkzaamheden uitgekeerd. Onze liquiditeit is gelijk verbeterd en sindsdien loopt het goed gesmeerd.  The Blue Factor regelt het allemaal keurig. Heel blij mee!

"
Autospecialist uit De Meern
10
10
"

Zonder The Blue Factor had ik mijn huidige project nooit aan kunnen nemen, maar door factoring kan ik het project uitvoeren én mijn personeel snel betalen. Op deze manier kan ik de groei van mijn bedrijf financieren!

"
Ondernemer interieurinrichting

Debiteurenbeheer

Zo doen we dat

Als ondernemer stuur je natuurlijk graag facturen, want een factuur leidt tot betaling. Ongetwijfeld weet je ook dat niet iedere factuur altijd op tijd betaald wordt. Stiekem reken je er echter wel op dat facturen na (of het liefst vóór) de vervaldatum van de factuur betaald worden. Wanneer een betaling uitblijft, moet je actie ondernemen. Je krijgt te maken met debiteurenbeheer. Echter, dat is niet iets waar je als ondernemer energie van krijgt. Wellicht vind je het lastig om achter je zuurverdiende geld aan te moeten bellen. Geen fijn klusje dus. Toch is een goed en consequent debiteurenbeheer uiterst belangrijk voor je bedrijf. Een haperend debiteurenbeheer leidt namelijk tot het niet op tijd beschikken over je geld, of erger: helemaal geen geld. Daarom is het van groot belang dat je de benodigde tijd en energie steekt in het beheren van je openstaande facturen.

FACTORING DEBITEUREN UITBESTEDEN?

Als debiteurenbeheer je expertise niet is, overweeg het dan eens uit te besteden. Wij zijn gespecialiseerd in debiteurenbeheer en weten er alles van! We doen het namelijk voor ál onze klanten. Naast het feit dat er professioneel beheer wordt gevoerd over je openstaande facturen, heb jij ze al lang door ons betaald gekregen en zijn ze 100% verzekerd in het geval dat je klant helemaal niet betaalt! Geweldig toch?

HOE DOEN WE DAT DAN?

Wellicht vind je het een vervelend idee dat je geen grip meer hebt over je facturen en ben je bang dat het uitbesteden van het beheer over je facturen leidt tot een verslechterde klantrelatie. Dan kunnen we je geruststellen! Wij doen het beheer, maar ondernemen nooit acties waar jij als ondernemer en klant van The Blue Factor niets vanaf weet. We houden je namelijk van alles wat we doen op de hoogte en indien gewenst, overleggen we ook eerst samen, zodat je altijd achter onze acties staat! Dat noemen wij debiteurenbeheer op z’n best!

Zo werkt het

het is simpel

Stap 1 Een persoonlijk gesprek met een van onze experts Nadat je interesse in factoring hebt getoond, kijkt een van onze experts tijdens een persoonlijk gesprek uitgebreid naar jouw bedrijfssituatie. We bespreken samen of factoring iets voor je kan betekenen.
Stap 2 Je krijgt een op maat gemaakte offerte van ons Op basis van ons eerste gesprek ontvang je een offerte. Wellicht heb je nog wat vragen. Ben je akkoord? Dan bevestig je dit door ons voorstel digitaal te ondertekenen.
Stap 3 Je kan al klant zijn binnen 24 uur We vragen je wat gegevens aan te leveren, zodat wij weten wie je bent en wie je klanten zijn. Deze gegevens heb je zo verzameld. Denk aan je zakelijke rekeningnummer, een kopie van je identiteitsbewijs en de afspraken die je eventueel met je klanten hebt gemaakt en vastgelegd.
Stap 4 Dat noemen wij snelle financiering! Zodra alles door ons is gecontroleerd kun je de eerste factuur per e-mail verzenden. Met jouw logo en bedrijfsgegevens, zoals je dat gewend bent. Wij staan in de cc. Binnen 24 uur keren we het factuurbedrag aan je uit!

Factoring uitproberen? Neem contact met ons op!

Ben jij MKB’er of ZZP’er wil jij proberen of factoring iets voor jouw bedrijf is? Een account bij The Blue Factor is zo geregeld. Je zit bij ons niet aan een contract vast en we eisen geen minimum omzet. Wel checken wij de kredietwaardigheid van jouw klant of opdrachtgever omdat wij het debiteurenbeheer van je overnemen. Die kredietwaardigheid, jouw jaaromzet en betaaltermijn bepalen de kosten voor het verkopen van je factuur. Verder bepaal jij bij welke debiteuren of projecten je jouw facturen aan ons verkoopt. Dat is nog eens flexibel ondernemen! Neem nu contact op voor een afspraak.

Wil je meer weten over debiteurenbeheer, wat is factoring, of hoe The Blue Factor je zorgen uit handen kan nemen? Neem dan eens contact op Karin Verheul, zij weet er namelijk echt álles van!

Meer over factoring weten? Kijk dan als zzp’er op de pagina factoring zzp en als mkb’er op de pagina factoring mkb.

Meer over factoring

Voor wie is factoring?

Meer weten

Soorten factoring

Meer weten

Wat kost factoring?

Kosten berekenen

Q&A

Vraag en antwoord

Wanneer kom ik in aanmerking voor factoring?

Als je aan 2 voorwaarden voldoet, is factoring geschikt voor jou.

1. Je levert alleen B2B;
2. Je levert een afgeronde prestatie met betaling achteraf.

Wat is een afgeronde prestatie?

Bij de afgeronde prestatie lever je aan jouw klanten een afgerond product of dienst met betaling achteraf. Factoring is alleen mogelijk als je een niet voor discussie vatbaar product of dienst levert. Bijvoorbeeld detachering, uitzendwerk, producten met goedkeuring vooraf zijn geschikt voor factoring.

Hoe lever ik mijn factuur aan?

Je stelt zelf de digitale factuur op en mailt deze naar jouw klant met ‘cc’ naar The Blue Factor. De factuur is voorzien van een korte tekst waarbij je verklaart de factuur te hebben overgedragen aan The Blue Factor en vermeld ons rekeningnummer op de factuur. The Blue Factor neemt de factuur in behandeling en betaalt jou meteen uit.

Is er een minimum factuurbedrag?

Nee, er is geen minimumeis.

Is er een minimum omzeteis?

Nee, om voor factoring in aanmerking te komen stellen wij geen minimale omzeteisen.

Moet ik al mijn debiteuren overdragen voor factoring?

Nee, daar ben je vrij in. Je kunt besluiten een deel van de vorderingen aan te bieden voor factoring.

Ik ontvang een deel van mijn betalingen op een G-rekening, is factoring dan ook mogelijk?

Ja, ook bij betaling op een G-rekening is voor het overige deel factoring mogelijk.

Hoe gaat The Blue Factor om met mijn klant als deze niet op tijd betaalt?

Wij ontzorgen jou op debiteurenbeheer. Ontzorgen moet geen extra zorg worden, daarom voeren wij professioneel debiteurenbeheer met respect voor jouw klantrelatie, wij noemen dat beheer met de ‘fluwelen handschoen’.

Wanneer kan ik betaling van aangeleverde facturen verwachten?

Wij betalen binnen 1 werkdag. Als je aanlevert voor 11:00 uur, betalen wij dezelfde dag nog uit.

Wat zijn de voorwaarden voor factoring bij The Blue Factor?

Wil jij factoring inzetten binnen jouw onderneming? Dan:

 • Verstuur jij facturen aan bedrijven
 • Factureer je achteraf of op basis van termijnen of projecten
 • Leg je afspraken met klanten schriftelijk vast. Wij nemen jouw debiteurenbeheer over en bij betalingsproblemen willen wij sterk staan
 • Zijn jouw klanten kredietwaardig. Dat checken wij voor je. Zo weten we allebei of je zakendoet met betrouwbare partners
Wat is de betekenis van factoring?

Factoring is afgeleid van het Engelse woord factor: een bedrijf dat tegen vergoeding de financiële vorderingen op debiteuren en het debiteurenbeheer overneemt van zijn klanten. Dat is wat we doen bij The Blue Factor. Jij verkoopt jouw factuur aan ons, wij betalen binnen 24 uur en wij regelen dat jouw klant aan ons betaalt. Daarmee nemen we ook het debiteurenbeheer van je over. Ondernemers zitten er niet op te wachten om hun klanten aan te manen. Wanbetalers kosten je tijd en geld en in het ergste geval komt jouw bedrijf in de problemen. Factoring bedrijven nemen jou alle vervelende werkzaamheden rond debiteurenbeheer uit handen.