The Blue Factor
Sluiten

Wat is debiteurenfinanciering?

Zekerheid over je cashflow

Debiteurenfinanciering is een vorm van financiering op basis van openstaande facturen. Het wordt ook wel factoring genoemd. Het werkt als volgt:

 • Jij verstuurt je factuur zoals je gewoonlijk doet;
 • Het factuurbedrag wordt direct door de factoringmaatschappij op jouw rekening gestort;
 • De factoringmaatschappij wacht op uitbetaling door de klant of opdrachtgever.

Je gaat dus geen schuld aan, want wat er op je rekening verschijnt, is gewoon jouw geld. Het is er alleen wat eerder dan je gewend bent. Geen gedoe met leningen, wel de voordelen van optimale liquiditeit.

Hoe het werkt: debiteurenfinanciering bij The Blue Factor

Snel en eenvoudig

Stap 1: Stuur je facturen zoals je gewend bent.

Stuur je facturen per mail naar je klanten en zet The Blue Factor in de CC. Vermeld ons rekeningnummer op de factuur en laat de ontvanger van de factuur weten dat je met ons samenwerkt.

Stap 2: Ontvang binnen 24 uur het gefactureerde bedrag.

The Blue Factor stort direct 100% van het factuurbedrag op jouw rekening. Verstuur je de factuur vóór 11:00 uur? Dan verschijnt het gefactureerde bedrag diezelfde dag nog bij jou op de rekening.

Stap 3: Wij nemen het debiteurenbeheer over.

Jij hebt je cash, wij wachten op uitbetaling door de klant. Loopt de betaaltermijn af? Wij gaan erachteraan. Dat scheelt jou stress. Jij bent toch liever bezig met ondernemen dan met debiteuren nabellen? Benieuwd hoe we dit doen en wat de voordelen zijn? Kijk dan op onze pagina debiteurenbeheer.

Doe de Quickscan

Ontdek of debiteurenfinanciering iets voor jou is

Waarom debiteurenfinanciering?

De voordelen

Debiteurenfinanciering is dé manier om je onderneming te financieren zonder dat je jezelf in de schulden hoeft te steken. Elke euro heb je immers zelf verdiend: The Blue Factor helpt je alleen met optimale liquiditeit.

De voordelen van factoring onder elkaar:

01.
Snel beschikken over geld dat van jou is: binnen 24 uur op je rekening! Er kan al snel een hele maand (of zelfs 2) overheen gaan voordat een factuur wordt betaald. Voor veel mkb’ers en zzp’ers is dat te veel. Met debiteurenfinanciering hoef je niet meer weken- of maandenlang te wachten op uitbetaling door je klanten: binnen 24 uur staat het volledige factuurbedrag bij jou op je rekening.
02.
Geen tijd meer hoeven steken in debiteurenbeheer. Voor veel ondernemers is debiteurenbeheer een noodzakelijk kwaad. The Blue Factor neemt die taak van je over. Dat betekent dat wij betaalherinneringen sturen en de klant nabellen als er niet wordt betaald. Geen zorgen: je klantrelatie verslechtert er niet door. Wij doen namelijk nooit iets zonder eerst met jou als klant te overleggen.
03.
Verzekerd tegen wanbetalers, ook bij faillissement. The Blue Factor neemt niet alleen het debiteurenbeheer van je over, maar ook het volledige risico van de facturering. Als de klant of opdrachtgever uiteindelijk niet betaalt, dragen wij de kosten daarvan. Jij bent dus verzekerd van het factuurbedrag! Ook bij faillissement van de debiteur dragen wij het risico. Weer een zorg minder voor jou.
04.
Groeien met je eigen geld. Je hoeft geen schulden aan te gaan als je voor debiteurenfinanciering kiest. Je hebt immers het geld dat wordt uitbetaald zelf verdiend. Daardoor kun je met een gerust hart investeren in je onderneming en jezelf.

Factoring: de meest flexibele manier van financiering.
Je kan voor factoring kiezen voor al je facturen en voor alle klanten, maar je kan bijvoorbeeld ook alleen de facturen van een aantal klanten factoren, die een lange betalingstermijn hebben, of die een groot gedeelte van je omzet genereren. Daar ben je volledig vrij in. Je kan starten en stoppen met factoring wanneer je maar wilt. Je zit nergens aan vast. Je hebt ook geen vaste kosten of opstartkosten, maar betaalt per factuur. Maak je even geen gebruik van factoring? Dan heb je ook geen kosten. Zo is factoring bij The Blue Factor simpel, eenvoudig en flexibel! Kijk voor meer informatie eens op onze pagina’s factoring mkb of factoring zzp.

Debiteurenfinanciering voor mkb en zzp

Maak groei mogelijk

Niemand wil hoeven wachten op zijn geld. Maar als klein of startend bedrijf kan een trage uitbetaling behoorlijk belemmerend werken. Je hebt geen beschikking over de financiële middelen die je nodig hebt om je plek op de markt te veroveren of om gewoon van te leven. De klanten die je onderneming bestaansrecht geven, beperken je tegelijkertijd in je groei. Ironisch, vind je niet?

Daarom is debiteurenfinanciering in de vorm van factoring ideaal voor mkb’ers en zzp’ers. Je krijgt op deze manier de financiële ruimte om te investeren in je onderneming.

Doe de Quickscan

Ontdek of debiteurenfinanciering iets voor jou is

Debiteurenfinanciering bij The Blue Factor

100% uitbetaald

The Blue Factor is een factoringmaatschappij die jouw facturen 100% uitbetaalt. Dat maakt ons net even anders dan de rest. Hoe we dat doen? Dat vertellen we je graag in een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Als je je facturen verkoopt aan The Blue Factor, ben je verzekerd van:

 • 100% uitbetaling
 • Binnen 24 uur het bedrag op je rekening
 • Voor 11:00 uur gefactureerd? Vandaag op je rekening
 • Altijd een kredietcheck van (potentiële) opdrachtgevers
 • Geen kosten als je geen facturen verstuurt
 • Starten en stoppen wanneer jij wilt
 • Zelf kiezen voor welke facturen of klanten je ons inschakelt
 • Professioneel debiteurenbeheer

Wij helpen je graag met facturatie makkelijker maken. Daarom gaan we een flexibele overeenkomst op maat met je aan. Ben je zzp’er of mkb’er en wil je ook beginnen met debiteurenfinanciering? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen!

Recensies

9
10
"

We krijgen regelmatig leuke reacties omtrent jullie vlotte afhandeling, tevredenheidsbelletjes, ect. naar onze klanten. Helemaal des MisterSales! Dank daarvoor allemaal daarin het Zeeuwse!

"
Jan Pieter Vreeken Mister Sales
10
10
"

Beste medewerkers van The Blue Factor,

Ik kan jullie zeggen dat ik uitermate tevreden ben over The Blue Factor! Mijn facturen worden altijd met de grootste zorg en volgens afspraak afgehandeld. Werkelijk TOP! Voor mijn opdrachtgever was de afhandeling via factoring geen enkel probleem, ze hebben juist als zeer prettig werken ervaren. Daarom zal ik factoring bij The Blue Factor bij een ieder aanbevelen!! Ik wil jullie als team hiervoor hartelijk danken.

Met vriendelijke groet, Henk Wijnne

"
Henk Wijnne Wijnne Techniek & Advies
9,5
10
"

Factoring bij The Blue Factor geeft veel rust, zodat ik me bezig kan houden met mijn eigen werk. De zekerheid dat je financiële zaken op de achtergrond keurig geregeld worden, is een enorme meerwaarde! Ik zou het iedere ondernemer, die zich wil kunnen focussen op zijn business, zeker aanraden!

"
Jannes Evegroen
9,5
10
"

Wij hebben The Blue Factor ingeschakeld voor factoring van één grote klant. The Blue Factor heeft super snel geschakeld. Er stond een groot bedrag open bij deze klant en na wat administratieve handelingen ontvingen wij 2 dagen later dit volledige bedrag op onze rekening. Hierna kregen wij al onze facturen de dag na de werkzaamheden uitgekeerd. Onze liquiditeit is gelijk verbeterd en sindsdien loopt het goed gesmeerd.  The Blue Factor regelt het allemaal keurig. Heel blij mee!

"
Autospecialist uit De Meern
9,5
10
"

Als je niet op je geld wil wachten en verlost wil zijn van de administratieve rompslomp, is factoring een geweldige optie!

"
Erika Quakernaat
9
10
"

Als de zorg je zorg is, draag je geldzorgen dan aan The Blue Factor over!

"
Mohammed Belaachir
10
10
"

Zonder The Blue Factor had ik mijn huidige project nooit aan kunnen nemen, maar door factoring kan ik het project uitvoeren én mijn personeel snel betalen. Op deze manier kan ik de groei van mijn bedrijf financieren!

"
Ondernemer interieurinrichting

ZZP'ER

Meer weten

MKB'ER

Meer weten

Factoring uitproberen?

Maak eens een vrijblijvende afspraak met The Blue Factor. Dan bekijken we samen wat factoring voor jou kan betekenen!

probeer nu