The Blue Factor
Sluiten

Wat is factoring?

Factoring is een flexibele manier van debiteurenfinanciering voor ondernemers. Je stuurt jouw factuur naar je klant én naar het factoringbedrijf, dat jou binnen 24 uur betaalt. Je hoeft niet meer te wachten tot jouw klant betaalt. Het factoringbedrijf neemt het risico van te late of wanbetaling op zich.

Waarom is factoring interessant voor ondernemers?

Factoring zorgt ervoor dat jouw cashflow optimaal is. Binnen 24 uur staat jouw zelf verdiende geld op je rekening. De betalingstermijn van jouw klant is niet meer van belang want je weet zeker dat je betaald krijgt. Plus: het is jouw eigen geld. Je gaat geen lening aan bij een bank of andere geldverstrekker dus je hoeft niets terug te betalen. Je factuur verkopen aan een factoringbedrijf is goedkoper dan een externe financiering. Bovendien kun je je factoringkosten doorberekenen in je offertes. Zo dek je de kosten voor factoring af. Factoring bedrijven rekenen gemiddeld 2 tot 5% van het factuurbedrag als kosten. Jij kiest welke factuur of welk project je verkoopt aan het factoringbedrijf. Daarmee ben je superflexibel.

Wat zijn de voorwaarden voor factoring bij The Blue Factor?

Wil jij factoring inzetten binnen jouw onderneming? Dan:

 • verstuur jij facturen aan bedrijven;
 • factureer je achteraf of op basis van termijnen of projecten;
 • leg je afspraken met klanten schriftelijk vast. Wij nemen jouw debiteurenbeheer over en bij betalingsproblemen willen wij sterk staan;
 • zijn jouw klanten kredietwaardig. Dat checken wij voor je. Zo weten we allebei of je zakendoet met betrouwbare partners.

Factoring betekenis

Factoring is afgeleid van het Engelse woord factor: een bedrijf dat tegen vergoeding de financiële vorderingen op debiteuren en het debiteurenbeheer overneemt van zijn klanten. Dat is wat we doen bij The Blue Factor. Jij verkoopt jouw factuur aan ons, wij betalen binnen 24 uur en wij regelen dat jouw klant aan ons betaalt. Daarmee nemen we ook het debiteurenbeheer van je over. Ondernemers zitten er niet op te wachten om hun klanten aan te manen. Wanbetalers kosten je tijd en geld en in het ergste geval komt jouw bedrijf in de problemen. Factoring bedrijven nemen jou alle vervelende werkzaamheden rond debiteurenbeheer uit handen.

Wanneer kiezen voor factoring?

Factoring is in een aantal gevallen interessant. Denk eens aan de volgende situaties:

 • Je bent een starter en heb flink geïnvesteerd in je bedrijf. Iedere cent die je verdient, betekent een nieuwe kans om te investeren en te groeien. Met factoring staat jouw factuurbedrag binnen 24 uur op je rekening en daarmee is jouw liquiditeit altijd optimaal. aan het eind van je geld een stukje maand over? Niet als je factoring gebruikt.
 • Ieder kwartaal draag je btw af over je omzet en betaal je ook btw over niet-betaalde facturen. Plus je betaalt personeel, voorraden en andere vaste lasten. Dat heet voorfinanciering. Met factoring is je cashflow optimaal. Natuurlijk spreekt voor zich dat je er wel voor zorgt dat jij aan je financiële verplichtingen kunt voldoen, maar je hoeft niet meer 30, 60 of 90 dagen te wachten op de betaling van jouw facturen.
 • Als ondernemer wil je groeien. Maar groeien kost ook geld. Met factoring groei je met je eigen geld. Je bent niet afhankelijk van externe geldschieters en hoeft geen lening terug te betalen.
 • Je hebt veel mensen voor je werken, bijvoorbeeld in de uitzend- of detacheringsbranche. Die mensen moet je maandelijks uitbetalen. Niet betalen is geen optie. Overbrug de tijd tussen projectfactuur vesturen en uitbetalen van jouw personeel met factoring. Direct geld op je rekening en jij hoeft je geen zorgen te maken dat je jouw mensen niet kunt betalen.

Hoe werkt factoring?

 • Stap 1: Je neemt contact met ons op. Samen bekijken we of factoring via The Blue Factor iets voor jou is.
 • Stap 2: Je ontvangt een offerte, mits akkoord laat je dit telefonisch of per e-mail aan ons weten.
 • Stap 3: Je levert documenten aan. Bijvoorbeeld je zakelijke rekeningnummer, kopie-ID en afspraken met klanten.

Binnen 24 uur kun je al klant bij ons zijn en je eerste factuur aanbieden. Je mailt jouw digitale factuur naar jouw klant en in cc (kopie) naar The Blue Factor.  Op de factuur zet je dat je die overdraagt aan The Blue Factor en je zet ons rekeningnummer erop. Wij betalen jouw factuur binnen 24 uur.

Factoring uitproberen? Neem contact met ons op!

Bij jij MKB’er of ZZP’er wil jij proberen of factoring iets voor jouw bedrijf is? Een account bij The Blue Factor is zo geregeld. Je zit bij ons niet aan een contract vast en we eisen geen minimumomzet. Wel checken wij de kredietwaardigheid van jouw klant of opdrachtgever omdat wij het debiteurenbeheer van je overnemen. Die kredietwaardigheid, jouw jaaromzet en betaaltermijn bepalen de kosten voor het verkopen van je factuur. Verder bepaal jij bij welke debiteuren of projecten je jouw facturen aan ons verkoopt. Dat is nog eens flexibel ondernemen! Neem nu contact op voor een afspraak.

De voordelen van factoring

Tot slot nog even de voordelen van factoring op een rijtje:

 • Optimale liquiditeit omdat je jouw factuur direct uitbetaald krijgt.
 • Wij checken de kredietwaardigheid van jouw klant: zekerheid dat je met een betrouwbare partner zakendoet.
 • Je bent verzekerd tegen wanbetaling en faillissement van jouw klant. Dat risico is voor ons.

Wij regelen jouw debiteurenbeheer. Professioneel en met respect voor jouw klantrelatie.