The Blue Factor
Sluiten

Factoring? Kind kan de was doen

Factoring is snel, eenvoudig en flexibel. In onze vorige blog vertelden we al dat factoring de snelste manier is om aan geld te komen. Niks bijkomende kosten, niks BKR-notering en nee, ook geen dikke overeenkomsten. Want factoring is boven alles ook heel erg eenvoudig.

Voor het grijpen

Bij factoring hoef je maar een paar dingen aan te leveren. En die dingen vereisen geen avonden uitzoekwerk. Het gaat om gegevens die je zo voor het grijpen hebt. Denk aan een kopie van je bankpas en je legitimatiebewijs, je btw-nummer, een actuele kopie van je inschrijving bij de Kamer van Koophandel, een actuele saldilijst van je debiteuren, een bewijs van je privéwoonadres, en een kopie van de leveringsovereenkomsten en andere afspraken die je hebt je gemaakt met je debiteur(en).

Direct beginnen

Als je bij ons – een deel van – je debiteuren wilt onderbrengen, komt het er feitelijk op neer dat we willen weten of je bent wie je zegt dat je bent, dat we weten wat je doet en met wie je zaken doet. Als we weten om welke debiteuren het gaat, doen we een check of die debiteur kredietwaardig is en of er geen redenen zijn waarom we met die debiteur liever geen zaken willen doen. Als dat allemaal helder is, kun je direct beginnen.

Simpel proces

Zijn we overeengekomen dat wij je facturatie en je debiteurenbeheer van je overnemen – deels of helemaal – dan is het proces dat volgt ook heel eenvoudig. Je stuurt je factuur naar je klant, zoals je dat gewend bent, met daarop een factortekst die je klant informeert dat de factuur wordt overgedragen aan een The Blue Factor. Je vermeldt niet je eigen bankgegevens maar die van ons op de factuur. Vervolgens betalen wij jouw factuur binnen 24 uur uit en vervolgens maken wij ons druk om het innen van de factuur bij de debiteur en om het verdere debiteurenbeheer. Met het geld dat op die manier vrijkomt, kun jij je bedrijf laten groeien. Kind kan de was doen, toch?

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig wat we voor jouw onderneming kunnen betekenen en hoe The Blue Factor je zorgen uit handen kan nemen? Hier lees je er alles over en kun je, als je dat wilt, direct aansluiten.