The Blue Factor
Sluiten

Geld nodig? Sneller dan factoring krijg je het niet!

Als ondernemer heb je soms snel geld nodig. De bank en snel? Onmogelijk. Een zakelijk leenplatform is wél heel snel, maar dan zit je met een boekwerk van een overeenkomst in je maag. En met een persoonlijke lening haal je je een BKR-notering op de hals. Wat dan?

Nul op rekest bij de bank

Als je als zzp’er of bescheiden mkb’er naar de bank stapt voor een lening van, laten we zeggen, 25.000 euro, is de kans groot dat je nul op rekest krijgt. Voor de bank zijn de bijkomende kosten veel te hoog en is het niet rendabel om jou die lening te verschaffen. Als je bank je aanvraag al in behandeling neemt, gaat je aanvraag eerst naar het hoofdkantoor, een accountmanager moet er iets van vinden en dan wacht je een langdurig proces. Voor je überhaupt een antwoord hebt, ben je misschien twee tot drie maanden verder. Kortom, de meeste ondernemers sluiten de optie ‘bank’ bij voorbaat al uit.

Pittige overeenkomsten bij zakelijke leenplatforms

Natuurlijk bestaan er commerciële leenplatforms die wel heel snel geld verstrekken. Het nadeel is dat je in zo’n geval pittige overeenkomsten van formaat boekwerk toegestuurd krijgt, en voor je hebt achterhaald wat de impact van je aanvraag is, ben je ook wel even verder. Heb je eenmaal uitgedokterd wat de voorwaarden zijn, dan is de kans groot dat je toch maar van de deal afziet. Zo’n leenplatform kent veel verborgen kosten. Daarnaast moet je vaak met je privévermogen garant staan voor zo’n lening en is de rente enorm.

BKR-registratie bij een persoonlijke lening

Natuurlijk kun je ook een persoonlijke lening afsluiten. Het nadeel daarvan is niet alleen dat je ook in dat geval met je privévermogen garant staat, maar bovendien heb je dan direct een BKR-notering. En dan hebben we het nog niet gehad over de eveneens torenhoge rente.

Ontvang je geld Binnen 24 uur

Factoring is een andere mogelijke oplossing. Daarbij draag je je facturen – van een of meerdere debiteuren – over aan de factoringmaatschappij. Het geld staat dan binnen 24 uur op je rekening en de factoringmaatschappij regelt de rest. Het mooie van factoring is dat je nergens aan vast zit. Je hoeft het alleen in te zetten als je het ook écht nodig hebt. En zolang je er geen gebruik van maakt, heb je ook geen kosten. Breng je je facturatie of debiteurenbeheer bij ons onder, dan kun je binnen een dag klant zijn. Natuurlijk moet je er even voor gaan zitten om de juiste gegevens bij elkaar te zoeken, maar veel ingewikkelder dan een voorbeeldfactuur, je btw-nummer en een kopie van de overeenkomst met je klant(en) wordt het niet. Onze papierwinkel is klein en bescheiden en wij stellen je alleen vragen die eenvoudig te beantwoorden zijn.

Meer weten?

Nieuwsgierig wat we voor jouw onderneming kunnen betekenen en hoe The Blue Factor je zorgen uit handen kan nemen? Hier lees je er alles over en kun je, als je dat wilt, direct aansluiten.