The Blue Factor
Sluiten

Sneller betalen, eerder je geld? Zo werkt dat

Ons motto is: cash is king. Want als jij cash in handen hebt, kun je daar je bedrijf mee laten groeien, investeren in een nieuw idee of iets anders moois doen met je bedrijf. Je kunt natuurlijk je klanten het leven zuur maken of je betalingstermijn sterk inkorten. Maar draai het eens om. Door je facturen sneller te betalen – sneller, dat klopt – kun je zorgen dat jij op jouw beurt sneller de beschikking over je geld hebt. Hoe dat werkt? We vertellen het je in deze blog.

Sneller je geld in handen

In een van onze eerdere blogs spraken we al over manieren om sneller over je geld te beschikken en daarmee meer financiële ruimte te creëren. Om te beginnen kun je je betalingstermijn inkorten van bijvoorbeeld zestig naar dertig dagen. Het nadeel daarvan is dat je daarmee aan je klantzijde de liquiditeit drukt. Gelukkig zijn er ook andere manieren om sneller over je geld te beschikken: sneller je factuur sturen, om een aanbetaling vragen of deelfacturen sturen, zijn daar voorbeelden van. Maar je kunt natuurlijk ook met je klant afspreken dat hij of zij een betaalkorting krijgt als jouw facturen sneller worden betaald.

Draai het eens om!

Je kunt de boel natuurlijk ook omdraaien. Wat als jij korting krijgt als je facturen eerder betaald? Ja, ik ben niet gek, horen we je denken, ik ga niet eerder betalen! Maar niet zo snel, laat het ons even uitleggen. Stel je hebt een grote klant. Zo een waar je mooie, vette rekeningen naar kunt sturen elke maand. Om die klant goed te bedienen, schakel jij op jouw beurt de hulp van drie zzp’ers in. Als jij met die drie zzp’ers afspreekt dat je ze binnen een week betaalt, op voorwaarde dat ze hun uurtarief iets naar beneden halen, durven wij te wedden dat je een deal hebt. Zeker als je al eens gedoe hebt gehad met een betaling, is een snelle afhandeling natuurlijk hartstikke welkom, zeker voor een zzp’er. Met het bedrag dat dat jou oplevert, kun jij je facturatie en debiteurenbeheer bij een factoringmaatschappij onderbrengen. Als je dat bij een goed bedrijf doet – een kleine suggestie: bij The Blue Factor… – heb jij binnen 24 je mooie, vette factuur uitbetaald gekregen. Lekker toch?

Meer weten?

Wil je snel je geld, zonder daarvoor je klant onder druk te moeten zetten? Overweeg dan eens factoring. Je brengt je facturatie en je debiteurenbeheer bij ons onder, wij betalen jouw factuur binnen 24 uur uit en vervolgens maken wij ons druk om het innen van de factuur bij de debiteur en om het verdere debiteurenbeheer. Met het geld dat op die manier vrijkomt, kun jij je bedrijf laten groeien. Nieuwsgierig wat we voor jouw onderneming kunnen betekenen en hoe The Blue Factor je zorgen uit handen kan nemen? Hier lees je er alles over en kun je, als je dat wilt, direct aansluiten.