The Blue Factor
Sluiten

3 manieren om de groei van je onderneming slim te financieren

In deze tijd staan veel bedrijven voor een grote uitdaging. Toch zijn er ook organisaties die kunnen groeien. Maar om te kunnen groeien moet je wel vooruitkijken. Wil je aan het eind van het jaar twee keer meer omzet wilt draaien dan aan het begin van het jaar, moet je daar iets voor doen. Je moet de juiste stappen zetten en vernieuwen. En daar is dan weer geld voor nodig. Er zijn een aantal opties om aan dat geld te komen.

1. Lening bij de bank

Je kunt natuurlijk een financiering aanvragen bij je bank. Zeker als je een goed lopend bedrijf hebt, met een mooi product of een goede dienst en als je veelbelovende ideeën hebt voor de toekomst, wil de bank je graag helpen en met je meedenken. De meeste banken hebben op hun website wel artikelen staan met tips om de kans op financiering te vergroten, net als rekentools waarmee je een indicatie krijgt over de haalbaarheid van jouw financieringsbehoefte.

2. Crowdfunding

Een steeds populairder wordende vorm van financiering is crowdfunding. Via een crowdfundingplatform kun je een campagne starten. Meerdere mensen samen kunnen dan jouw lening financieren. Zorg wel dat je een goed en stevig verhaal hebt voor je je campagne start.

3. Stapelfinanciering

Wat ook steeds populairder wordt, is het zogenaamde stapel financieren: Een beetje van jezelf, een beetje lenen bij de bank, een beetje krediet bij je leveranciers. Zorg dat je klanten snel betalen, en daarnaast kun je natuurlijk ook nog denken aan leasen en factoring. Al die dingen bij elkaar, zorgen dat je in totaal aardig wat financiële ruimte krijgt om met je groeiplannen aan de slag te gaan.

Nieuwsgierig?

Zorg dat je een financieringsvorm hebt die niet als een blok aan je been hangt, maar met je meegroeit. Zo groeit factoring altijd met je mee. Je brengt je facturatie en je debiteurenbeheer bij ons onder, wij betalen jouw factuur binnen 24 uur uit en vervolgens maken wij ons druk om het innen van de factuur bij de debiteur en om het verdere debiteurenbeheer. Met het geld dat op die manier vrijkomt, kun jij je bedrijf laten groeien. Nieuwsgierig wat we voor jouw onderneming kunnen betekenen en hoe The Blue Factor je zorgen uit handen kan nemen? Hier lees je er alles over en kun je, als je dat wilt, direct aansluiten bij de snelgroeiers.