The Blue Factor
Sluiten

Hoe overleef ik een betalingstermijn van 60 dagen (of langer)?

Als kleine ondernemer doe je wel eens zaken met grote bedrijven. Helaas hanteren die wel eens een betalingstermijn van 60 dagen of langer. Voor mkb-bedrijven en zzp’ers is dit soms problematisch.

Hierdoor ervaar je soms een tweestrijd. Je wil zaken doen met het grote bedrijf, maar dan moet je toch langer wachten op het geld. Wat is voor jou de oplossing in zo’n situatie? Daar vertellen wij je meer over.

Wetsvoorstel voor het verkorten van de 60 dagen betalingstermijn

Zelfs de politiek is ervan op de hoogte dat kleine ondernemers soms financieel in de knoei komen, omdat zij lang moeten wachten op de betalingen van grootzakelijke klanten. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken stelde voor aan de Tweede Kamer om de betalingstermijn voor hen te verlagen van 60 naar 30 dagen.

Zeker in tijden van crisis merken kleinere ondernemers dat de betalingen steeds langer uitblijven. Als het wetsvoorstel door de Kamer komt, zijn veel zzp’ers en mkb-bedrijven hiermee geholpen.

Wat doe je als ondernemer terwijl je wacht?

Het wetsvoorstel is er nog niet definitief doorheen en dat betekent dat je soms als bedrijf nog steeds 60 dagen moet wachten. Vooral voor ondernemers in de uitzendbranche is dit een obstakel. Hun personeel verwacht het geld al binnen een week, terwijl ze zelf pas na 60 dagen hun geld krijgen. Het is natuurlijk fijn als je snel je geld krijgt. Alleen betalen debiteuren steeds later in plaats van eerder.

Wat kun je doen als ondernemer terwijl je wacht? Factoring is een kortetermijnoplossing om die financiële kloof te overbruggen. Met factoring kun je je personeel betalen en ook snel over geld beschikken voor andere vaste lasten en waardevolle investeringen.

Waarom factoring voor mkb-bedrijven en zzp’ers?

Factoring is dus een uitstekende oplossing voor een 60 dagen betalingstermijn of langer. Via een factoringmaatschappij als The Blue Factor staat het geld al binnen 24 uur op de rekening. Verder hoef je je geen zorgen te maken over de betaling van facturen of de financiële status van je klant.

Ook kies je als ondernemer of je één rekening overdraagt of het hele debiteurenbestand. Je maakt alleen kosten voor de rekeningen die je doorstuurt naar The Blue Factor. Je betaalt geen maandelijkse kosten, zoals bijvoorbeeld bij een doorlopend krediet.

Kortom, factoring is een ideale tussentijdse oplossing voor mkb-bedrijven en zzp’ers die zaken doen met corporaties. Denk jij dat factoring iets voor jouw mkb-organisatie of eenmanszaak is? Stuur dan een bericht naar info@thebluefactor.nl of via ons contactformulier. Of bel ons op 010-2355108.