The Blue Factor
Sluiten

Voor post-corona-ondernemen heb je geld nodig

Wil je tijdens de coronacrisis vooruitkijken en investeren voor het moment dat Nederland weer ‘open for business’ is, dan kan je wel wat liquiditeit gebruiken.

Deze crisistijd vergt veel van ondernemers. Misschien heb jij je zaak de laatste tijd met kunst- en vliegwerk draaiend gehouden. Wil je tijdens de coronacrisis vooruitkijken en investeren voor het moment dat onze economie weer ‘open for business’ is, dan kan je wel wat liquiditeit gebruiken. Maar hoe zorg je daar onder de huidige omstandigheden voor?

Door de Covid-19 crisis hebben veel bedrijven ingeteerd op hun reserves. Ondernemers deden hun best om medewerkers – vaak met steun van de overheid – in dienst te houden. Dit gebeurde met de verwachting dat het tij zal keren. Als de zaken weer aantrekken, dan hebben ze hun goede krachten weer hard nodig. Daarbij is duidelijk dat overheidssteun zeker geen totale schadeloosstelling inhoudt. Een crisis kost altijd geld!

Voor sommige ondernemers die hun ziel en zaligheid in de zaak hebben gestoken, zit er niets anders op dan het pensioenpotje aan te spreken. Anderen zoeken het krediet in de familiesfeer, bijvoorbeeld in een voorschot op een erfenis.

Banken: geen coronakredieten

Bij de banken hoef je veelal niet te zijn. Als we de nieuwsberichten – onder meer van BNR – mogen geloven, dan weigeren banken in veel gevallen om nog langer coronakredieten te verstrekken aan ondernemers die hun liquiditeit willen verbeteren. Tot wel driekwart van alle aanvragen wordt afgekeurd, zeggen kredietadviseurs tegen BNR. En dat terwijl de banken zich in een eerdere fase van de crisis juist opwierpen als de redders in de coronacrisis.

Maar hoe kun je dan nog in Covid-19 tijd iets ruimer in je cash komen te zitten? Je kunt je betalingstermijn inkorten. Dan heb je je geld vermoedelijk eerder, maar of de klant er blij mee is? Met het inkorten van de termijn druk je immers ook bij hem de liquiditeit.

Eerder of vaker factureren

Maar wat is dan praktischer en minder belastend voor de relatie met je klant? Je kunt eerder je factuur sturen, dan staat het geld sneller op je rekening. Je kunt bij grotere bedragen in twee of drie partjes factureren, dat levert je eerder betalingen op dan eenmalig aan het eind van een opdracht of project. Ook niet gek: spreek af dat je voor een voorschotnota stuurt voor een kwart of de helft van het totaal. Dat is met name handig als je een deel van je werk uitbesteedt, want dan heb je uitgaven die je liquiditeit drukken.

Tenslotte: je kunt ook korting bieden bij snel betalen. Dat is een kwestie van goed afspreken. Maar zet vooral duidelijk op je factuur wat snel betalen oplevert.

En dan is er natuurlijk factoring als oplossing. Stuur ons je rekening en binnen 24 uur staat je geld op je rekening. Daar blijft het niet bij. Wij voeren professioneel beheer over je openstaande facturen. De facturen zijn bij ons 100% verzekerd in het geval dat je klant helemaal niet betaalt. Dat is een prettige zekerheid, zeker in deze Covid-19 tijd waarin veel ondernemers het financieel moeilijk hebben. Je wilt er toch niet aan denken dat een van je trouwe klanten binnenkort failliet gaat?

Zo biedt factoring zekerheid én financiële ruimte. Daarmee kun jij je bedrijf klaarmaken voor ‘post-corona-ondernemen’.

Wil je weten hoe factoring werkt, lees dan hier verder. Benieuwd wat wij van The Blue Factor voor jouw onderneming kunnen betekenen? Hier lees je er alles over. Je kunt je, als je dat wilt, direct aansluiten. Binnen no time kun je je eerste facturen aan ons opsturen!