The Blue Factor
Sluiten

2021. Een jaar voor minder kopzorgen en meer winst

2020 was een op z’n zachtst gezegd een vreemd jaar. Voor iedereen, maar zeker voor ondernemend Nederland bracht het de nodige kopzorgen met zich mee. Inmiddels ligt er een heel nieuw, vers jaar voor ons. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, zullen we maar zeggen. Wat heb jij je voorgenomen voor 2021? Minder kopzorgen, meer winst? Houden we van. Want een beter resultaat komt je liquiditeit ten goede. Een behoorlijke open deur, we weten het, maar het maken van winst in je bedrijf is de beste en goedkoopste wijze om je liquiditeit te verbeteren. Zet dus de knop om en maak vanaf vandaag meer winst. Ik vertel je hoe.

Stoot af, melk uit
Wees rigoureus en pak het meteen stevig aan. Beoordeel alle bedrijfsactiviteiten op hun winstgevendheid en potentieel, stoot af, melk uit of verzelfstandig. Houd nieuwe investeringen met een onzekere uitkomst tegen. Concentreer je op directe sales. Bekijk je leadlijst nog eens, onderneem actie. Vraag je personeel en klanten actief naar potentiele mogelijkheden. Je zult versteld staan! Meer winst maken zit vaak in kleine dingen. Ook in kostenbesparingen. In een van mijn vorige bedrijven hadden wij bijvoorbeeld 35 medewerkers met auto en tankpas. Het tanken gebeurde lukraak en overal. Door medewerkers te verplichten alleen bij onbemande pompen te tanken, bespaarden wij 850 euro per maand. Dat is 10.000 euro meer winst per jaar!

Ook zzp’ers kunnen meer winst maken
Meer winst voor zzp’er is een vrij simpele rekensom. Meer inkomsten en minder kosten maken. Denk eens aan het besparen van kosten door deelname aan collectiviteitskortingen. Zo zijn er heel veel initiatieven. Maak hier gebruik van, maar informeer je goed. Maak ook meer omzet, zorg dat je geen dag zonder werk zit. Als je stilzit lopen je kosten door, maar de inkomsten zijn nihil. Makkelijk gezegd, het is niet altijd makkelijk, dat weet ik ook. Overweeg eens je kennis, kunde en ervaring online aan te bieden en te delen met anderen. Je kunt e-books, foto’s of video’s maken over je vakgebied en deze verkopen. Zo zijn er tal van mogelijkheden, verdiep je er eens in ’s avonds thuis op de bank. En dan nog de discussie over je uurtarief, niet populair, maar bedenk dat thuiszitten met nul euro per uur altijd minder oplevert. Het kost je weken of zelfs maanden het verschil aan verloren inkomsten goed te maken. Een constante instroom van inkomsten zal je liquiditeit zeker verbeteren. Succes!

Denk ook eens aan factoring
Zoek je nog andere wegen om in dit nieuwe jaar je bedrijf te laten groeien? Breng je facturatie en debiteurenbeheer bij ons onder. Wij betalen jouw factuur binnen 24 uur uit en vervolgens maken wij ons druk om het innen van de factuur bij de debiteur en om het verdere debiteurenbeheer. Met het geld dat op die manier vrijkomt, kun jij je bedrijf laten groeien. Nieuwsgierig wat we voor jouw onderneming kunnen betekenen en hoe The Blue Factor je zorgen uit handen kan nemen? Hier lees je er alles over en kun je, als je dat wilt, direct aansluiten.