The Blue Factor
Sluiten

Factoring in de bouw- en infrasector

Als ondernemer in de bouwsector ben je enerzijds druk met het uitvoeren, managen en klaren van je opdrachten en anderzijds moet je rekening houden met allerlei soorten ontwikkelingen in de sector, maar ook binnen je eigen bedrijf. Personeel, zzp’ers, planning, administratie, nieuwe opdrachten zijn zaken waar je dagelijks veel tijd aan spendeert. Daarnaast moet je anticiperen op veranderende wet- en regelgeving, zoals het de perikelen rondom stikstof en PFAS, de Wet ketenaansprakelijkheid, de Wet arbeidsmarkt in balans, de positie van zzp’ers, enzovoorts. Intussen zit je nog met smart te wachten op betaling van je openstaande facturen, om je inkoop weer te kunnen doen. Zo vult elke dag zichzelf met wat er allemaal speelt in en rondom je bedrijf.

Iedere dag probeer je zo als ondernemer een stap verder te komen en zo maak je tegelijkertijd onderdeel uit van een sector die goed is voor ongeveer 9% van het bruto binnenlands product en voor een productie van een goeie 70 miljard euro. Om elke dag beter te worden, is het verstandig om altijd te blijven onderzoeken hoe dingen beter, efficiënter en innovatiever kunnen. Hoe kun je grip houden op het geheel van je bedrijfsactiviteiten, zonder dat je aan kwaliteit inlevert? Factoring kan je als ondernemer in de bouw- en infrasector enorm ondersteunen om meer tijd over te houden voor dingen waar je echt goed in bent! Hoe?

Door factoring van je facturen beschik je direct over je geld, nadat je je factuur hebt verzonden. Dezelfde dag nog krijg je het volledige factuurbedrag overgemaakt op je rekening, zodat je altijd beschikt over een optimale liquiditeit om je personeel te betalen, inkopen te doen en om geld te steken in nieuwe projecten. Naast dat je direct beschikt over je geld, zijn je facturen altijd verzekerd tegen wanbetaling en faillissement van je opdrachtgever. Zo weet je, voordat je een klus aanneemt, dat je nieuwe opdrachtgever ‘goed is voor zijn geld’ en dat zorgt ervoor dat je geen risico meer loopt op oninbare vorderingen. Heb je er ook zo’n hekel aan dat je normaal gesproken eigenlijk nooit weet wanneer je klant gaat betalen? Vind je het ook lastig om die klant, waar je een goede relatie mee hebt, te bellen over niet betaalde facturen? The Blue Factor neemt je ook die taak uit handen en zorgt ervoor dat je klant netjes op tijd betaalt. Is dit niet het geval, dan doen wij voorzichtig een belletje met de vraag wanneer we de betaling kunnen verwachten. Zo verzorgen we op een nette en professionele manier je backoffice. Indien nodig, bellen we je als klant even om lopende zaken te overleggen.

Staalbouw Zeeland maakt gebruik van factoring om snel te kunnen groeien en grote projecten aan te kunnen nemen. Sjaco Eerland: ‘Factoring is GEWELDIG! Het geeft mij de zekerheid die ik nodig heb om te groeien’.

Naast de standaard services kijken we ook mee naar je proces. Wat houdt dat in? Wij bekijken uitgebreid welke afspraken je met de klant hebt gemaakt en of die voldoende zijn om zeker handel te doen. Omdat we jouw facturen aankopen en dus vanaf het moment van aankopen het risico ook dragen, willen we er voor zorgen dat er goede afspraken zijn gemaakt en dat eventueel de juiste documentatie beschikbaar is bij de factuur. Enkele tips: zorg dat je niet alleen telefonisch afspraken maakt, maar leg deze ook vast door middel van een e-mail of overeenkomst. Werk nooit met urenbriefjes die niet getekend zijn, dit kan later altijd nog voor discussie zorgen. Werk je voor een grote aannemer of een groot bouwbedrijf? Vergeet niet de algemene voorwaarden goed door te lezen, voordat je voor verrassingen komt te staan. Zo kun je vooraf al veel mogelijke problemen voorkomen, door net even wat meer tijd te steken in het zorgen voor een sluitend proces.

Wil je factoring eventueel inzetten voor die ene klant, die net even wat teveel van je liquiditeit vergt? Mogelijk! Wil je factoring zomaar tijdelijk inzetten voor 1 project? Mogelijk! Wil je het zomaar eens proberen, zonder ergens aan vast te zitten? Ook mogelijk! Neem gerust eens contact op om te kijken wat de mogelijkheden en voordelen zijn van factoring voor jouw bedrijf!