wat kost factoring?
Alternatieven: een kredietverzekering of debiteurenbeheer uitbesteden
Een kredietverzekering afsluiten of je debiteurenbeheer uitbesteden. Of allebei. Beide mogelijkheden kosten je ook een deel van je omzet. Met alleen een kredietverzekering ben je zelf nog steeds tijd kwijt aan je debiteurenbeheer. Jij moet nog steeds wachten op je geld en ook het risico van wanbetaling is voor jou. Besteed je je debiteurenbeheer uit en heb je geen kredietverzekering? Dan heb je pech als je opdrachtgever niet kan of wil betalen. Hoe mooi is het als je je hierover helemaal geen zorgen meer hoeft te maken? Dat regel je met factoring.
Waarom factoring?
Ben je inmiddels overtuigd van factoring als dé oplossing voor optimale cashflow? We zetten alle voordelen nog even voor je op een rijtje:
- Snelle uitbetaling. Binnen 24 uur staat het factuurbedrag op jouw rekening.
- Je houdt tijd over want wij regelen jouw debiteurenbeheer.
- Geen zorgen meer over wanbetalers of failliete klanten. Dat risico nemen wij over.
- Een lening elders afsluiten is niet nodig, je investeert met je eigen geld.
Veel bedrijven profiteren al van de voordelen van factoring. Lees ook wat anderen ervan vinden.
Wil je weten wat factoring jou kost? Wij rekenen het graag voor je uit en beantwoorden alle vragen die je nog hebt. Neem contact op voor een gratis en vrijblijvende eerste kennismaking.
Recensies.
wat klanten over ons zeggen
Q&A
Vraag en antwoord
De kosten van factoring worden berekend op basis van verschillende factoren, zoals het bedrag van de factuur, de betalingstermijn, de kredietwaardigheid van de debiteur en de kostenstructuur van de factormaatschappij. Meestal bestaan de kosten uit een percentage van het factuurbedrag en een vergoeding voor de financiering. Sommige factormaatschappijen brengen ook extra kosten in rekening, zoals administratiekosten of kosten voor het innen van de factuur.
Bij het boeken van factoring wordt de verkoop van de factuur geboekt als een verkoop van vorderingen. De factormaatschappij betaalt het bedrag van de factuur aan het bedrijf en brengt hiervoor kosten in rekening. De kosten worden geboekt als financieringskosten of kosten voor factoring.