The Blue Factor
Sluiten

Hoe werkt factoring bij The Blue Factor? Factoring in 4 stappen

Stap 1

Factoring bij The Blue Factor is simpel: Nadat je interesse hebt getoond in factoring neemt een van onze experts contact met je op. In dit persoonlijke gesprek kijken we uitgebreid naar jouw bedrijfssituatie en de bijbehorende mogelijkheden. We laten dan graag zien wat factoring voor jouw bedrijf kan betekenen. Sluit het niet helemaal aan of kunnen we maar gedeeltelijk je financiële vraag oplossen? Dan adviseren we graag ook over andere financieringsmogelijkheden.

Stap 2

Op basis van dit gesprek stellen we vervolgens een offerte op. De tarieven zijn afhankelijk van een paar factoren: 1. De betaaltermijn van de factuur 2. De kredietwaardigheid van jouw opdrachtgever 3. De verwachte factoringomzet

 

 

Stap 3

Mocht je akkoord gaan met de offerte, ontvang je van ons een factoringovereenkomst. Nadat deze is getekend, ontvang je een e-mail met de vervolgstappen waarin we je vragen wat gegevens aan te leveren. Denk hierbij aan je zakelijk rekeningnummer, kopie van je identiteitsbewijs en eventuele afspraken die je met je klanten hebt gemaakt. Je kunt al klant zijn binnen 24 uur!

Stap 4

Op het moment dat alle gegevens correct zijn bevonden, ontvang je van ons een e-mail met de vervolgstappen. Als alle gegevens zijn goedgekeurd, ontvang je van ons een persoonlijk e-mailadres voor ons klantenportal. In dit portal krijg je als klant van The Blue Factor inzicht in de status van je ingestuurde facturen, van koopafrekeningen tot een overzicht van je debiteuren. Het is belangrijk dat je dit persoonlijke e-mailadres in de cc zet, op het moment dat jij je factuur naar een klant toe stuurt.

Verificatie van de factuur

Bij het aankopen van de eerste factuur kunnen we de doorlooptijd van 24 uur niet altijd garanderen. Om te voorkomen dat er later discussie ontstaat over facturen die al aangekocht zijn, nemen wij de eerste keer altijd nog even (telefonisch) contact op met de debiteur en stellen wij ons netjes voor. Zodra je klant inhoudelijk akkoord op de factuur geeft, kopen wij de factuur aan en gaat deze dus ‘het gewone proces’ in. Hierin zijn wij dus deels afhankelijk van de debiteur.

Als alles goed bevonden is, betalen wij de factuur binnen 24 uur uit. Als je jouw factuur voor 11:00 aanlevert, dan betalen wij je dezelfde dag nog uit. Dat is nog eens snelle financiering!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Zie onderstaande afbeeldingen voor extra toelichting

Hoe werkt factoringUitleg onboarding