The Blue Factor
Sluiten

American factoring

Ben je geïnteresseerd in factoring? Dan heb je vast al verschillende termen voorbij zien komen. Er bestaan namelijk meerdere varianten van deze financieringsmethode. Als expert op het gebied van factoring legt The Blue Factor je graag uit wat de verschillen zijn.

Bij American factoring koopt een factoringsbedrijf, zoals The Blue Factor, het debiteurenbeheer en het volledige risico bij de klant af. Daarnaast garandeert de factor dat je factuur direct wordt betaald. Binnen 24 uur bij The Blue Factor of tot 48 uur bij andere partijen. Deze vorm van factoring valt met uitbetaling tussen de 90 en 98 procent van het factuurbedrag, flink hoger uit dan andere vormen van factoring. The Blue Factor keert zelfs 100 procent van het factuurbedrag uit. Hoe we dit doen leggen we je graag in een kennismakingsgesprek uit.

Een ander kenmerk van American factoring is het feit dat factoringbedrijven die deze vorm van financiering aanbieden, vaak flexibel zijn in hun werkwijze. Zij nemen niet per definitie het hele debiteurenbestand van hun klanten over. De aanvrager mag zelf bepalen welke facturen in aanmerking komen voor factoring. Deze financieringsmethode groeit zodoende mee met de ondernemer en wordt daarom vaak gekozen door starters, zpp’ers en kleinere tot middelgrote bedrijven (mkb’ers).

Hoewel er bij American factoring per factuur factoringkosten berekend worden, zal dit bedrag uiteindelijk niet opwegen tegen de kosten die ontstaan wanneer openstaande facturen niet op tijd door opdrachtgevers worden betaald. Bovendien zijn de voorwaarden bij de aanvraag van American factoring vaak minder streng dan bij traditionele factoring. En er worden over het algemeen geen kosten in rekening gebracht als er tijdelijk geen gebruik gemaakt wordt van de factoringdienst. The Blue Factor is hier een goed voorbeeld van. Niet voor niets beloven wij onze klanten dat geen factuur daadwerkelijk géén kosten betekent. Dat is wat ons betreft wel zo helder. American factoring is daarom een overzichtelijke, doeltreffende en snelle manier van financieren. Iets voor jou?