The Blue Factor
Sluiten

Richard is duidelijk een man met passie voor zijn vak. Er verschijnt een grote glimlach op zijn gezicht als het over de uitdagingen in de uitzendbranche gaat: de juiste match vinden tussen medewerkers en klanten. Richard: ‘de band met mijn netwerk is belangrijk. Ik ken mijn klanten en weet wat ze zoeken. Onze persoonlijke dienstverlening is een van onze kernwaarden.’ Ook voor zijn personeel wil hij meer zijn dan alleen een uitzendbureau. ‘Sommige mensen zoeken alleen een baan, maar ik weet ook dat anderen op zoek zijn naar perspectief in hun leven. En dat lukt hen niet op eigen kracht. Deze mensen hebben naast werk extra aandacht en begeleiding nodig en dankzij onze kleinschalige aanpak kan ik ze die geven.’

Factoring voor stabiele basis

“Wij begrijpen elkaar. The Blue Factor kent de uitzendbranche als geen ander en weet wat er bij ons speelt en wat we nodig hebben. Dat, plus het feit dat zij persoonlijke dienstverlening en flexibiliteit net als wij belangrijk vinden, maakt dat ik een tevreden klant ben. ”

Factoring voor stabiele basis

Vooralsnog werkt Richard samen met zijn partner en vanuit zijn kantoor aan huis. Hij nam Uitzendservice Holland in 2019 over van zijn schoonvader die met pensioen ging. Richard kende het concept factoring al maar zijn financieel adviseur wees hem op The Blue Factor. Dat bleek gelijk een gouden advies. Richard: ‘Wij begrijpen elkaar. The Blue Factor kent de uitzendbranche als geen ander en weet wat er bij ons speelt en wat we nodig hebben. Dat, plus het feit dat zij persoonlijke dienstverlening en flexibiliteit net als wij belangrijk vinden, maakt dat ik een tevreden klant ben. Factoring zorgde voor een stabiele basis voor mij als startend ondernemer.’

Met factoring overzicht tot op de eurocent

Controle houden dus. Dat is wat Richard belangrijk vindt. Overzicht over zijn financiële huishouding en weten wat eruit gaat en binnenkomt. ‘En dat is nou het mooie van factoring’, legt Richard uit, ‘ik heb direct mijn geld en kan tot op de eurocent berekenen wat ik overhoud. Het staat allemaal precies in mijn Exceldocument. Eén blik daarop en ik weet waar ik aan toe ben’. Als jonge vader met een partner die ook in de zaak werkt, kan hij zich geen financiële misstappen veroorloven.  Daarnaast heeft hij de verantwoording voor zijn uitzendkrachten die hij wekelijks moet uitbetalen. Geld op de bank is een absolute must.

Factoring is ideaal voor startende ondernemers

`Als starter moet je vet op je botten kweken en financiële zekerheid hebben, anders red je het niet’, benadrukt Richard. ‘In de opstartfase voorkwam ik met factoring dat ik eigen geld in mijn bedrijf moest stoppen. Ik wilde zo zelfstandig mogelijk zijn. Dat kan met factoring. Ik groei met mijn eigen verdiende geld.’ Een van de andere voordelen van factoring is de zekerheid die je als ondernemer inbouwt, omdat je je debiteurenbeheer uit handen kunt geven. Richard: ‘The Blue Factor checkt voor mij of nieuwe klanten kapitaalkrachtig zijn. En ik loop geen risico als klanten te laat of niet betalen. Ik ben flexibel bij welke klanten ik factoring inzet en als ik wil, stop ik ermee. Kortom: factoring scheelt startkapitaal en maakt ondernemen duidelijker en makkelijker.

De volgende stap: de markt veroveren

“The Blue Factor is een no-nonsense bedrijf. Ze weten precies wat er speelt in de uitzendbranche en dat maakt het prettig samenwerken. Ik ontvang mijn geld altijd op tijd en regel alles makkelijk zelf via de klantenportal. Ik beveel The Blue Factor zeker aan anderen aan.”

De volgende stap: de markt veroveren

Een starter kunnen we Richard eigenlijk niet meer noemen. Hij wist zich sinds de overname prima te handhaven en heeft gezonde ambities voor de toekomst. De eerste stap is een nieuw pand. Daarna wil hij zijn onderneming uitbreiden en nieuwe recruiters aannemen. En dan: de markt veroveren. Richard heeft er alle vertrouwen in dat hem dat lukt. De basis staat en mede dankzij factoring kan Richard gestaag verder bouwen. Evenals zijn klanten die dankzij hem altijd voldoende geschikte medewerkers voor hun projecten hebben.