The Blue Factor
Sluiten

B2B factoring

Verstuur jij B2B facturen?

Binnen 24 uur uitbetaald met factoring
Niemand wil lang hoeven wachten op de betaling van een factuur. Maar als je veel zakelijke opdrachtgevers van dienst bent, merk je waarschijnlijk dat de grenzen van de betaaltermijn regelmatig worden opgezocht. B2B klanten zijn vaak trager met betalen dan B2C klanten. En daardoor raak jij in de knel met je onderneming.

Je hebt niet voldoende liquide middelen tot je beschikking om te groeien. Of de cashflow is té onvoorspelbaar om grote uitgaven te doen. Het lukt je nooit om goed te investeren en je onderneming gezond te houden. Kwakkelend het jaar doorkomen: de nachtmerrie van elke B2B ondernemer.

Met B2B factoring creëer je financiële ademruimte. The Blue Factor neemt jouw facturen en debiteurenbeheer van je over. Binnen 24 uur 100% van het factuurbedrag uitbetaald? Bij The Blue Factor kan het!

Waarom factoring?

De voordelen van B2B factoring

Als ondernemer krijg je er ongetwijfeld mee te maken: B2B klanten die het ruim nemen met de betalingstermijn. Sommige klanten betalen direct, maar andere laten lang op zich wachten. Voor B2B opdrachtgevers gelden er nota bene ruimere betaaltermijnen dan voor B2C klanten. Zonder dat je het merkt, gaan er maanden overheen voordat jij je geld hebt. Maar dat kan sneller!

Hoe dan? Met factoring. Dat werkt heel eenvoudig: The Blue Factor betaalt binnen 24 uur 100% van het factuurbedrag aan jou uit en wacht vervolgens op betaling van jouw klant. Jij hebt meteen het geld op je rekening en kunt door met ondernemen. Je gaat geen schulden aan: het is immers geld dat jij zelf hebt verdiend. Het is er gewoon wat eerder dan je gewend bent.

De voordelen daarvan? Je hoeft geen nachten meer wakker te liggen over B2B klanten die maar niet betalen. In plaats daarvan kun je door met ondernemen, investeren en groeien. Bovendien nemen wij de kredietrisico’s van je over. Blijft de betaling volledig uit? Dan hoef jij niets terug te betalen. Wij dragen dat risico. Betrouwbare financiering, noemen we dat.

B2B factoring bij The Blue Factor

Zekerheid over je cashflow

Het is heel makkelijk om te beginnen met B2B factoring. Je kunt binnen 24 uur al klant zijn bij The Blue Factor en je eerste facturen uitbetaald krijgen! Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over openstaande facturen en zakelijke klanten die (te) laat betalen. In plaats daarvan krijg je de financiële ruimte om door te pakken met je onderneming.

Naast het voordeel dat we je binnen 24 uur uitbetalen, nemen we bij The Blue Factor ook het debiteurenbeheer van je over. Je hoeft je dus écht geen zorgen meer te maken over wanbetalers: wij sturen betalingsherinneringen en bellen de bedrijven waar nog een factuur openstaat. Uiteraard voeren we het debiteurenbeheer professioneel uit en met respect voor jouw klantrelatie. Als het nodig is, overleggen we natuurlijk eerst met jou voordat we actie ondernemen. Zo komt jouw klantrelatie niet in gevaar en kun je prettig blijven zakendoen met je B2B opdrachtgevers.

Hoeveel kost B2B factoring?

100% uitbetaald

Dat is wat The Blue Factor uniek maakt: wij betalen altijd 100% van het factuurbedrag uit. Hoe we dat doen? We leggen het je graag uit in een persoonlijk kennismakingsgesprek!

Laten we voorop stellen: het is waarschijnlijk voordeliger om te beginnen met B2B factoring dan zelf het debiteurenbeheer te blijven voeren. Je bent op jaarbasis waarschijnlijk zo veel geld kwijt aan nooit voldane facturen én aan uren die je aan (niet-facturabele!) werkzaamheden voor debiteurenbeheer besteedt, dat het voor de hand ligt dat factoring jou meer geld gaat opleveren dan kosten.

Hoeveel B2B factoring precies kost, is afhankelijk van jouw specifieke situatie. Welke betalingstermijn houd je bijvoorbeeld aan? En hoe zit het met de kredietwaardigheid van je opdrachtgevers? Maar één ding is zeker: je betaalt bij The Blue Factor alleen voor de facturen die je aan ons uitbesteedt. Geen abonnement of een vast aantal facturen dat je weg moet zetten. Heb je geen facturen verstuurd? Of wil je van een paar klanten de facturatie en het debiteurenbeheer bij jezelf houden? Dat is geen probleem: je zet The Blue Factor alleen in voor B2B factoring en debiteurenbeheer als het voor jou voordelig is. Dát is nou flexibele financiering.